Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи використання електроактивованої води при виробництві комбікормів(2011) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Момот, В. Г.; Геращенко, А. Т.Рідкі компоненти є цінним ресурсом в технології комбікормів. В статті наведено інформацію про новий спосіб екстракції поживних речовин з ефіроолійних культур. Електроактивована вода є джерелом двох водних розчинів. Перший розчин має рН – 3, а другий – 12. Концентрацію речовин визначають за оптичною густиною (діапазон хвиль – 429 нм, довжина кювети – 5 мм). Оптимальні параметри екстракції: рН 12, температура 60 ºС. Liquid components are valuable resources in technology of forage. In the article was produced information on new method extraction nutriments out of ethereality crops. Electrolysis water is source of two aqueous solutions. First solution has the рН – 3, second – 12. Concentration of substances determine at the optical density (wave band – 429 nm, measure of cuvette – 5 mm). Optimum parameters of extraction: рН 12, temperature 60 ºС.Документ Учет реальных свойств водяного пара в тепловых расчетах процессов пищевой технологии(1986) Синат-Радченко, Дмитрий ЕвгеньевичПолучено уравнение состояния водяного пара с двумя двухзначными коэффициентами, которые при давлении до 750 кПа позволяет вести расчеты с погрешностью до 0,1 %. Предложена формула и даны примеры расчета теплот парообразования для воды и водных растворов. An equation of state of water vapor with two double-digit odds that at pressures up to 750 kPa allows calculations with an accuracy of up to 0.1%. The formula and gives examples of the calculation of the heats of vaporization of water and aqueous solutions.Документ Зміни в хімічному складі зерна ячменю після його пророщування(2012) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Степчук, І. М.В статті наведено інформацію про солод, процес та мету його отримання. Досліджено вплив рН водних розчинів на енергію проростання та схожість зерна ячменю. В статті є результати щодо хімічного складу (протеїн, крохмаль) солоду та їх аналіз. Рекомендовано використовувати солод для виробництва рідких комбікормів.