Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Вакуумная гомогенизация при производстве сгущенных молочных консервов
    (2000) Шурчкова, Юлия Александровна; Ромоданова, Валентина Александровна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валерьяновна; Кононенко, Н. К.
    Показана целесообразность внедрения вакуумного гомогенизатора в технологическую линию производства сгущенных молочных консервов. Установлено, что вакуумная гомогенизация предотвращает отстаивание жира и его агрегирование, снижает кислотность на 2-4 °Т, повышает его термоустойчивость и, тем самым, способствует увеличению срока хранения. Вакуумный гомогенизатор потребляет в 3,5 раза меньше энергии в сравнении с клапанным гомогенизатором. It is shown the possibility to application the vacuum homogenizer in the technological line of the sweetened condensed milk manufacture. It was fixed the vacuum homogenization prevents of the fat`s settling and aggregation, reduces of the milk`s acidity on 2-4 °Т, raises it the heat tolerance and prolongs the storage term. The vacuum homogenizer consumes in 3?5 times less energy in comparison with the valve homogenizer.
  • Ескіз
    Документ
    Якість згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами
    (2012) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Шпачук, Людмила Володимирівна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Обгрунтовано перспективність використання глюкозно-фруктозних сиропів у виробництві згущених варених молочних консервів. Наведено методику визначення комплексного показника якості. Розраховано комплексний показник якості згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами. Grounded perspectives of Glucose-fructose syrup in the production of condensed milk cans. The method of determining the complex quality. Calculated composite index as condensed milk with Glucose-fructose syrups.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив глюкозно-фруктозних сиропів на консистенцію згущеного вареного молока
    (2012) Шпачук, Людмила Володимирівна; Гуць, Віктор Степанович
    У статті описано сучасний стан використання натуральних цукрозамінників, зокрема глюкозно-фруктозних сиропів (ГФС) у харчовій промисловості. Теоретично обгрунтовано та експериментально доведено можливість використання глюкозно-фруктозних сиропів у технології згущеного вареного молока. Проведено дослідження якісних характеристик та визначено консистенцію згущеного вареного молока з використанням глюкозно-фруктозних сиропів. Описано сучасну методику визначення показника консистенції дослідних проб за допомогою методу гравітаційної пенетрації. Наведено дані експериментальних досліджень зміни показника пенетрацї готового продукту в процесі зберігання. На основі проведених досліджень встановлено, що внесення глюкозно-фруктозних сиропів сприяє утворенню м'якої консистенції згущеного вареного молока. Показано зв'язок оцінки консистенції згущеного вареного молока з показником пенетрацї. Розроблені рецептури згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами можуть бути рекомендовані для виробництва на підприємствах молочноконсервної галузі. The article describes the current state of the use of natural artificial sweeteners, especially glucose-fructose syrup (GFS) in the food industry. Theoretically proved and experimentally demonstrated the possibility of using glucose-fructose syrup in the technology of concentrated caramelized milk. The research of quality characteristics was done and defined consistency of concentrated caramelized milk by using glucose-fructose syrup. The present methods of determination of the consistency of experimental samples by the method of gravitational penetration is described. The data of experimental research of change of penetration index of the prepared product during storage are given. On basis of the carried out studies is founded that the introduction of glucose- fructose syrup promotes the formation of soft consistency concentrated caramelized milk. The relation between the assessment of consistency of concentrated caramelized milk and the indicator of penetration is displayed. Developed recipe of concentrated caramelized milk with glucose-fructose syrup can be recommended for the production on the enterprises of canned milk sector.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія молока згущеного термічно обробленого
    (2011) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Шпачук, Людмила Володимирівна; Богданов, Єгор Серафімович
    Вдосконалено технологію молока згущеного термічно обробленого. Показано доцільність заміни вуглеводної частини на глюкозно-фруктозні сиропи. Наведені результати досліджень продуктів виго¬товлених за альтернативною технологією, яка передбачає використання вакуумвипарних установок.
  • Ескіз
    Документ
    Формалізація теплофізичних характеристик згущеного молока з цукром
    (2009) Скарбовійчук, Олександр Михайлович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Федоров, Володимир Гаврилович
    За результатами експериментальних досліджень визначені розрахункові формули для обчислення теплофізичних характеристик згущеного молока з цукром на інтервалі температури від 20 до 80 °С .
  • Документ
    Вплив глюкозно-фруктозних сиропів на тривалість термічного обробленя згущеного вареного молока
    (2012) Шпачук, Людмила Володимирівна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    У статті наведені результати дослідження впливу глюкозно-фруктозних сиропів на процес протікання реакції Майара (Меланоидинообразование). Наведені зміни показника кольоровості визначені при проведенні термічної обробки і в процесі зберігання при різних температурах. The results of studies of the impact of glucose-fructose syrup in the process of Maillard reaction are presented in the article. The change in the chrominance during thermal processing and during storage at different temperatures are identified.
  • Ескіз
    Документ
    Кількісна оцінка якості згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами
    (2012) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Шпачук, Людмила Володимирівна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Визначено кількісну оцінку якості згущеного вареного молока. Показано доцільність заміни вуглеводної частини на глюкозно-фруктозний сироп. Наведені результати досліджень продуктів виготовлених на основі глюкозно-фруктозних сиропів.Определено количественную оценку качества сгущенного вареного молока. The quantitative estimation of the quality of condensed milk is determined. The expediency of replacing a carbohydrate part to glucose- fruktose syrup is showed. The results of researching products manufactured on the basis of glucose- fruktose syrups are represented.
  • Ескіз
    Документ
    Альтернативнi технології згущеного термічно обробленого молока
    (2011) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Шпачук, Людмила Володимирівна
    Вдосконалено технологію згущеного термічно обробленого молока. Показано доцільність заміни вуглеводної частини на глюкозно-фруктозні сиропи. Наведені результати досліджень продуктів виготовлених за альтернативною технологією.