Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Синтез інтегрованих моделей ежекторів для функціональних модулів пакувальних машин(2018) Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаПротягом багатьох років для науково-інженерного персоналу єдиним доступним підходом до моделювання тепло-гідравлічних процесів у пневмогідравлічних системах було застосування емпіричних і напівемпіричних методів розрахунку. Як альтернативу емпіричним і напівемпіричним методам сьогодні розглядають підходи, в основі яких лежить механіка суцільних середовищ, CFD-методи (Computational Fluid Dynamics), коли система рівнянь Нав’є-Стокса або Рейнольдса вирішується за допомогою чисельних методів. Відсутність профільної бібліотеки для елементів функціональних модулів пакувальних машин є підставою для створення методології основ проведення CFD-розрахунків з метою їх систематичного застосування при виконанні досліджень, у тому числі для пневмосоплових ежекторів. Матеріалами дослідження є ежектори з L-подібною компоновкою, із сопловим перерізом у межах 0,5; 0,7; 1; 2 мм. Методами дослідження є чисельні методи у складі СFD-моделі ежектора. Завданням проведеного дослідження є аналіз можливостей використання пневмосоплових елементів на системах охолодження, знезараження, створення вакууму, введення газових середовищ у споживчу упаковку в технологічних і пакувальних процесах харчових виробництв. For many years, for scientific and engineering personnel, the only accessible approach to modeling heat-hydraulic processes in pneumo-hydraulic systems (PGS) was the use of empirical and semiempirical calculation methods. As an alternative to empirical and semi-empirical methods today, the approaches based on solid state mechanics, Computational Fluid Dynamics (CFD) methods when the Navier-Stokes or Reynolds equations are solved using numerical methods are considered. The absence of a profile library for the elements of the functional modules of packaging machines is the basis for the establishment of a methodology for the bases of conducting CFD calculations with the aim of their systematic application in the performance of research, including for pneumatic blowers. The materials of the study are ejectors with L-shaped layout, with a socket section in the range of 0.5; 0.7; 1; 2 mm The research methods are numerical methods in the CFD-model ejector The task of the research is an analysis of the possibilities of using pneumatic components on cooling systems, disinfection, the creation of a vacuum, the introduction of gas media into consumer packaging in technological and packaging processes self-catering industries.Документ Очищення транспортерно-мийної води буряко-цукрового виробництва основними солями амонію(2016) Салавор, Оксана Мирославівна; Семенова, Олена Іванівна; Ничик, Оксана Василівна; Тогачинська, Ольга ВасилівнаПроведено дослідження ефективності використання основних солей алюмінію в якості коагулянтів для очищення транспортерно-мийної води бурякоцукрового виробництва. Встановлено, що дигідроксосульфат і гідроксохлорид алюмінію забезпечують високий ефект очищення води і значне видалення всіх груп мікроорганізмів. A study of the efficiency of fixed aluminum salts as coagulant for cleaning and washing water Forwarder sugar beet production. Found that dyhidroksosulfat hidroksohloryd aluminum and provide high impact and significant water removal of all groups of microorganisms.Документ Застосування засобів на основі активного хлору під час очищення клеровки тростинного цукру-сирцю(2016) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія Миколаївна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаДосліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу, 0,0001…0,0003 % до маси тростинного цукру-сирцю.Документ Удосконалення схеми очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням засобів на основі активного хлору(2016) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Романченко, Наталія Миколаївна; Тетеріна, Світлана МиколаївнаДосліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу, 0,0001…0,0003 % до маси тростинного цукру-сирцю. This article describes the research of disinfectant action aqueous solution dichloroisocyanuric acid sodium on the main contaminants in the production of white sugar from raw cane sugar. The efficiency application of disinfection means «Javel-Kleyd» for suppression of slime-forming bacteria is installed. The method of disinfection sugar-raw solution raw cane sugar was designed, its implementation allows for effective disinfection sugar-raw solution at low cost disinfectant «Javel-Kleyd», namely from 0,0001 to 0,0003% by weight of raw cane sugar. It will improve the technological parameters of finished products as well as achieving compliance current standard indicators on the allowable content of different groups of microorganisms in white sugar.Документ Застосування дезінфікуючого засобу «жавель-клейд» у виробництві білого цукру з тростинного цукру-сирцю(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Романченко, Наталія Миколаївна; Нечипор, Тетяна МиколаївнаДосліджено дезінфікуючу дію водного розчину натрієвої солі дихлорізоціанурової кислоти щодо основних контамінантів у виробництві білого цукру з тростинного цукру- сирцю. Встановлено ефективність застосування засобу «Жавель-Клейд» для пригнічення розвитку слизоутворювальних бактерій. Розроблено спосіб дезінфекції клеровки тростинного цукру-сирцю, реалізація якого дозволяє провести ефективне знезараження клеровки за невеликих витрат дезінфікуючого засобу «Жавель-Клейд», 0,0001...0,0003 % до маси тростинного цукру- сирцю.Документ Дезинфекция в сахарном производстве: безопасность персонала, обеспечение качества продукции(2015) Гусятинская, Наталия Альфредовна; Авдиенко, Светлана Алексеевна; Чорна, Татьяна Николаевна; Дубовец, Елена ВладимировнаПроведен анализ антисептиков, используемых на предприятиях сахарной промышленности с точки зрения их безопасности для персонала, окружающей среды и влияния на технологический процесс. Исследованы альтернативные дезинфектанты, соответствующие требованиям безопасности. Analyzes antiseptics used on the sugar factories from point of view for security staff, environment and effects on process. Investigated alternative antiseptics appropriate of security compliance.Документ Дослідження дії комбінованого дезінфікуючого препарату в умовах наближених до практичного застосування(2013) Мордич, ТетянаA large number of disinfectant solutions on the market of Ukraine are not very effective and do not meet the requirements. One of the most promising compounds that have antimicrobial properties are polyhexamethyleneguanidine. Велика кількість дезінфікуючих розчинів на ринку України не дуже ефективні і не відповідають вимогам. Один з найбільш перспективних сполук, які мають антимікробні властивості є полігексаметиленгуанідину.Документ Исследование эффективности применения дезинфицирующего средства «Жавель-Клейд» на Глобинском сахарном заводе(2013) Гусятинская, Наталия Альфредовна; Тетерина, Светлана Николаевна; Бурда, Людмила НиколаевнаВ статье приведены результаты технологических исследований работы Глобинского сахарного завода с использованием в качестве антисептика препарата „Жавель Клейд” по сравнению с использованием формалина. Researches of the results over of technological work at Globinsky of sugar-house are brought with using as an antiseptic of preparation "ZHAVEL-KLEYD" as compared to the use of formalin.Документ Дослiдження ефективностi застосування дезiнфекцiйного засобу «Жавель-Клейд» на глобинському цукровому заводi(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Бурда, Людмила МиколаївнаУ статті наведено результати технологічних досліджень роботи Глобинського цукрового заводу з використанням в якості антисептику препарату „Жавель Клейд” в порівнянні з використанням формаліну. Researches of the results over of technological work at Globinsky of sugar-house are brought with using as an antiseptic of preparation "ZHAVEL-KLEYD" as compared to the use of formalin.Документ Технология переработки яйцепродуктов в производстве майонеза(2012) Бахмач, Владимир Александрович; Бабенко, Валерий ИвановичСовременная технология переработки яиц - это сложный многостадийный процесс, который позволяет произвести продукт высшего качества. При использовании яйцепродуктов в качестве сырья при производстве майонезов и соусов основными критериями качества являются физико-химические, органолептические и микробиологические свойства. Большое значение имеет качество исходного сырья и технология переработки. В работе описывается: мойка, дезинфекция, разбивание, фильтрование яиц. The modern technology of processing of eggs - is a complex multi-step process that allows to produce a top quality product. When you use egg products as raw materials in the production of mayonnaise and sauces are the main criteria for the quality of physico-chemical, microbiological and organoleptic properties. Of great importance is the quality of raw materials and processing technology. This paper describes: washing, disinfection, shatter, filtering eggs.