Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Сучаснi способи iнтенсифiкацiї процесу екстрагування цукрози з використанням хiмiчних peaгeнтів
    (2005) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Купчик, Михайло Петрович; Ліпєц, Антон Адамович; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Чорна, Тетяна Миколаївна
    В статті показано, що перспективним напрямом iнтенсифiкації процесу екстрагування є застосування додаткових хiмiчних реагентів – коагулянтів для підготовки живильної води, що дає змогу значно підвищити ефект очищення соку на дифузії. In article it is shown that the perspective direction of an intensification of process of extraction is use of additional chemical reagents – coagulants for preparation of feed water that gives the chance considerably to increase effect of purification of juice on diffusion.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование эффективности применения дезинфицирующего средства «Жавель-Клейд» на Глобинском сахарном заводе
    (2013) Гусятинская, Наталия Альфредовна; Тетерина, Светлана Николаевна; Бурда, Людмила Николаевна
    В статье приведены результаты технологических исследований работы Глобинского сахарного завода с использованием в качестве антисептика препарата „Жавель Клейд” по сравнению с использованием формалина. Researches of the results over of technological work at Globinsky of sugar-house are brought with using as an antiseptic of preparation "ZHAVEL-KLEYD" as compared to the use of formalin.
  • Ескіз
    Документ
    Дослiдження ефективностi застосування дезiнфекцiйного засобу «Жавель-Клейд» на глобинському цукровому заводi
    (2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Бурда, Людмила Миколаївна
    У статті наведено результати технологічних досліджень роботи Глобинського цукрового заводу з використанням в якості антисептику препарату „Жавель Клейд” в порівнянні з використанням формаліну. Researches of the results over of technological work at Globinsky of sugar-house are brought with using as an antiseptic of preparation "ZHAVEL-KLEYD" as compared to the use of formalin.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження екстрагування флавоноїдних сполук з лофанту і гісопу у віброекстракторі
    (2007) Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Наведено результати дослідження екстрагування флавоноїдних сполук з лофанта і гісопу в вібраційному екстракторі періодичної дії, який використовує принцип створення в робочому об'ємі апарату потужних вібротурбулізірющіх потоків за допомогою віброперемешівающего пристрої спеціальної конструкції. Представлена ​​порівняльна характеристика віброекстрагірованія і настоювання. Розроблено математичну модель процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення оптимального технологічного режиму процесу екстрагування сахарози з бурякової стружки при переробленні буряків погіршеної якості
    (2006) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Ліпєц, Антон Адамович; Мірошник, Володимир Олександрович
    На підставі математичної обробки результатів експериментальних досліджень встановлена емпірична залежність ефекту очищення соку, приросту редукувальних речовин, ефекту видалення високомолекулярних сполук в процесі екстрагування від температури та рН живильної води, що використовується для вилучення сахарози з бурякової стружки. It was show the empiric dependence of effect of cleaning of juice, the increase of invert substances, the effect of moving away of high molecular connections in the process of extracting from a temperature and рН of feed-water is set on the basis of mathematical treatment of results of experimental researches.
  • Ескіз
    Документ
    Екстрагування цільових компонентів із лікарської сировини
    (2012) Жеплінська, Марія Михайлівна; Немирович, Петро Михайлович; Копиленко, Анатолій Васильович
    В статті наведено результати досліджень із вилучення розчинних сухих речовин із календули та меліси шляхом екстрагування і настоювання, визначено вплив температури й тривалості процесів на вміст вилучених цільових компонентів. Одержано залежності, які можна використовувати для експрес-визначення ймовірного вмісту вмісту розчинних сухих речовин від тривалості і температури процесу.