Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Особливості формування різних форм господарювання у харчовій промисловості.
    (1996) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Визначено специфічні особливості харчової промисловості, проаналізовано функціонування підприємств харчової промисловості різних форм господарювання, виявлено основні проблеми та причини гальмування переходу підприємств переробних галузей харчової промисловості доринкових форм господарювання та найбільш перспективні з цих форм. Identified specific features food industry, analyzed the functioning of the food industry enterprises of different forms of management, the main problems and causes inhibition enterprises transition food processing industries to market forms of management and the most promising of these forms.
  • Ескіз
    Документ
    Мале підприємство
    (1991) Чернелевський, Леонід Миколайович
    Обгрунована неохідність і доцільність створення мережі малих підприємств харчової і переробної промисловості України на базі структурних підрозділів,виділених з виробричих об’єднань. Такий подальший розвиток промисловості - запорука демонополізації та розвитку здорової конкуренції. Проаналізовано досвід США і Японії по розвитку малого підприємництва, ролі держави по їх становленню і розвитку. Звернуто увагу на те, що формування мережі малих підприємств повинно сприйматися не як антипод великим, а як процес заповнення пустот в економіці кожного регіону, допомога великим підприємствам. При виділенні малих підприємств з обєднань недопистиме зменшення доходів відповідних бюджетів. Особливу увагу потрібно звернути на соціальний аспект, захист інтересів працівників трудових колективів. Для більш ефективного розвитку малих підприємств у масштабах держави, недопущення їх перетворення в придаток до великих з другорядними завданнями автор рекомендує створити республіканський орган по координації діяльності мережі малого підприємництва. Obhrunovana neohidnist and feasibility of establishing a network of small enterprises of food and processing industry of Ukraine on the basis of structural units selected from vyrobrychyh associations. This further development of the industry - the key monopolization and development of healthy competition. The experience in the United States and Japan, small business development, the role of the state in their formation and development. To point out that the formation of a network of small businesses should not be perceived as the opposite of big, but as the process of filling voids in the economy of each region, helping large businesses. When you select small businesses with less revenues of association nedopystyme respective budgets. Particular attention should be paid to the social dimension, to protect the interests of migrant workers groups. For a more effective development of small businesses across the state, to prevent their conversion into an appendage to the great challenges of secondary author recommends the establishment of republican authority to coordinate the activities of the network of small business.
  • Ескіз
    Документ
    Формування конкурентоспроможності малих підприємств харчової промисловості
    (2013) Тимченко, Олександр Іванович
    У статті розглянуто чинники формування конкурентоспроможності малих підприємств, проблеми сучасного стану конкурентоспроможності та запропоновані стратегічні напрямки формування конкурентоспроможності малих підприємств харчової промисловості. Factors of forming business enterprises’ competitiveness are considered in the article. The author pays great attention to the problems of modern competitiveness and gives the strategic tendency of forming business enterprises’ competitiveness of food industry
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна інфраструктура як чинник забезпечення ефективності інноваційної діяльності малих підприємств
    (2012) Тимченко, Олександр Іванович
    Висвітлено проблеми розвитку інноваційного підприємництва. Розглянуто зарубіжний досвід формування інноваційної інфраструктури та особливості його застосування в Україні. Запропоновано орієнтовні шляхи вирішення проблем розвитку інноваційної інфраструктури для забезпечення ефективності інноваційної діяльності малих підприємств в Україні. The problems of innovative entrepreneurship development are studied. Foreign experience of innovation infrastructure formation and peculiarities of its use in Ukraine is considered. Tentative solutions of innovation infrastructure development for effective innovation activities of small businesses in Ukraine are suggested.
  • Ескіз
    Документ
    Фактори ефективності розвитку малих підприємств з виробництва харчових продуктів
    (2007) Говорушко, Тамара Андріївна
    Розглянуто фактори розвитку м алих підприємств з виробництва харчових продуктів. Запропоновано їх удосконалену класифікацію.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток альтернативних джерел фінансового забезпечення малих виробничих підприємств
    (2007) Говорушко, Тамара Андріївна
    Розглянуто проблеми фінансового забезпечення діяльності малих підприємств. Запропоновано альтернативні джерела фінансових ресурсів для малих підприємств
  • Ескіз
    Документ
    Оптимальні розміри малих підприємств у харчовій промисловості України в контексті їх взаємозв’язку з концентрацією виробництва
    (2008) Говорушко, Тамара Андріївна
    Розглянуто проблемні питання визначення показників, що характеризують розмір малого підприємства та їх взаємозв’язок з процесами концентрації у харчовій промисловості України. Проведено аналіз доцільності використання таких показників, як чисельність працюючих, виробнича потужність підприємства, обсяг реалізованої і виробленої продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Методологічні принципи та методика визначення показників ефективності розвитку малих підприємств з виробництва харчових продуктів
    (2007) Говорушко, Тамара Андріївна
    Розглянуто проблему методології оцінки ефективності розвитку малих виробничих підприємств. Запропоновано методологічні принципи та методику розрахунку показників ефективності малих підприємств з виробництва харчових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Науково – практичні рекомендації підвищення адаптивності малих підприємств до мінливих умов зовнішнього середовища
    (2009) Говорушко, Тамара Андріївна; Буняк, Василь Леонідович
    Встановлено слабкі місця вітчизняних малих підприємств з точки зору їх контактування з підприємницьким середовищем. Розроблено комплекс рекомендацій науково – практичного характеру, сутність яких полягає у створенні належних умов для якісного розвитку малих підприємств відповідно до національних пріоритетів.
  • Ескіз
    Документ
    Механізм фінансового забезпечення малого підприємництва у харчовій промисловості України
    (2008) Говорушко, Тамара Андріївна
    Розглянуто проблему фінансового забезпечення малих підприємств. Запропоновано структуру їх фінансового механізму.