Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Логічна модель періодичних процесів в утфельних вакуум-апаратах з двоетапною кристалізацією(2020) Бокоч, Іван Васильович; Трегуб, Віктор Григорович; Клименко, Олег МиколайовичУ статті представлено розроблену логічну модель вакуум-апарата періодичної дії (ВАПД) з процесом двоетапної кристалізації в термінах уніфікованої мови моделювання UML (Unified Modeling Language), що є невід ’ємною частиною уніфікованого процесу розробки програмного забезпечення і мовою широкого профілю. Це відкритий стандарт, що використовує графічні позначення для створення абстрактної моделі системи. Така логічна модель дає змогу наочно відобразити один із найскладніших процесів у цукровій промисловості — процес кристалізації цукру. Описано принцип роботи комбінованого ВАПД при варінні маточного утфелю та, на його основі, утфелю першого продукту. Також детально описано метод підготовки маточного утфелю і наведено його переваги над класичними затравками та затравними суспензіями. Розроблена логічна модель включає чотири основні діаграми мови UML: класів, що слугує для подання структури моделі; послідовності, що показує послідовність об’єктів під час виконання певної операції; стану, що показує послідовність станів, в яких може опинитися об’єкт залежно від зовнішніх подій і реакції об’єкта на ці події; діяльності, яка призначена для опису зміни стану об’єкта під дією внутрішніх наперед визначених дій. Для побудови логічної моделі використана створена в табличній формі параметрична логіко-динамічна модель вакуум-апарата з переліком операцій циклу, умовами їх початку та керуючими діями. Запропонована логічна модель дасть змогу більш наочно зрозуміти процеси, що відбуваються у ВАПД з нестаціонарним форм-фактором під час підготовки маточного утфелю і на його основі утфелю першого продукту та спростить подальші дослідження двоетапного процесу кристалізації і розробку систем автоматизації для вищенаведеного процесу. The article presents the developed logical model of a vacuum apparatus of periodic action (VAPA) with the process of two-stage crystallization in terms of the unified modeling language UML, which is an integral part of the unified software development process and is a broad profile language. UML uses graphical notation to create an abstract model of the system and is quite relevant today. This logical model makes it possible to visualize one of the most complex processes in the sugar industry — the process of sugar crystallization. The article describes the principle of the combined VAPA operation during preparing uterine massecuite and, on its basis, massecuite of the 1st product. The article describes in detail the method of preparation of uterine massecuite and its advantages over the classic seed suspensions. The developed logical model includes four main diagrams of the UML language: classes, which serves to represent the structure of the model; sequence that shows the sequence of objects during specific operation; state that shows the sequence of states in which an object may find itself depending on external events and the object’s response to those events; activities that are designed to describe changes in the state of the object under the influence of internal predefined actions. To build this logical model, a parametric logical-dynamic model of the vacuum apparatus created in tabular form with a list of cycle operations, conditions of their beginning and control actions was used. As a result, the work described in this article will provide a clearer understanding of the processes occurring in VAPA with non-stationary form factor during the preparation of uterine massecuite and the first product which is based on the massecuite. Also it will simplify further work in the study of two-stage crystallization process and development of automation systems for the above process.Документ Розрахунок інтенсивності тепловіддачі до киплячих висококонцентрованих цукрових розчинів в утфельних вакуум аппаратах з підсиленою циркуляцією(2014) Павелко, Володимир ІвановичНаведені співвідношення для розрахунку інтенсивності тепловіддачі до киплячих цукрових розчинів в утфельних вакуум-апаратах з підсиленою циркуляцією. Specify correlations for heat emission to a boiling solution of sugar massecuite in vacuum apparatus with reinforced circulation.Документ Ефективність застосування вакуум-апаратів з підсиленою циркуляцією в теплотехнологічній схемі цукрового заводу(2014) Павелко, Володимир ІвановичПідтверджена ефективність застосування утфельних вакуум-апаратів з підсиленою циркуляцією утфеля в теплотехнологічній схемі цукрового заводу. На підставі порівняльних розрахунків витрати те¬плоти (пари) на вакуум-апарати з підсиленою циркуляцією і без неї зроблена оцінка доцільності і ефек¬тивності впровадження на цукрових заводах вакуум-апаратів з підсиленою різними способами циркуля¬ції утфеля в них.Документ Оптимізація роботи вакуум-апаратів та продуктових відділень цукрових заводів на основі імітаційного моделювання(2007) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Коцюбанський, Андрій МиколайовичНа основі створених імітаційної моделі роботи вакуум-апарата і узагальненої імітаційної моделі продуктового відділення цукрового заводу досліджено вплив технологічних, тепломасообмінних, конструкційних та інших факторів на показники роботи вакуум-апарата та продуктового відділення в цілому. Результати виконаних експериментів свідчать про адекватність даних моделей реальному промисловому процесу, співпадають з висновками отриманими іншими дослідниками та дозволяють оптимізувати роботу вакуум-апаратів і продуктового відділення цукрових заводів. Based on the developed imitation model vacuum apparatus and a generalized imitation model grocery department investigated the influence of the sugar refinery process , heat and mass transfer , and other structural factors on the performance of the vacuum system and the grocery department as a whole. The results of the experiments indicate that the adequacy of the models real industrial process, with the conclusions obtained by other researchers, and help optimize the performance of vacuum pans and food department of sugar factories .Документ Тепловий і гідродинамічний розрахунок вакуум-апаратів(2013) Павелко, Володимир ІвановичПредставлено основні положення методики теплового і гідродинамічного розрахунку вакуум-апаратів цукрового виробництва, розробленої на підставі виконаних досліджень гідродинаміки та теплообміну в утфельних вакуум-апаратах. Fundamental provisions of method of technique heat and hydrodynamic calculation of vacuum apparatus of sugar production, developed on the basis of the studies of hydrodynamics and heat exchange in massecuite vacuum apparatus are presented.Документ Исследование кинетической модели процесса кристаллизации сахара на ЭЦВМ(1971) Трегуб, Виктор Григорьевич; Попов, Владимир Дмитриевич; Шумская, Элеонора Евгеньевна; Владимиров, В. В.; Талис, Л. Б.Несмотря на то, что кинетическая модель процесса в отличие от его динамической модели описывает не переход динамической системы в установившийся режим, а переход физико-химической системы в состояние термодинамического равновесия, существуют условия, при которых и кинетика и динамика процесса описываются одними и теми же уравнениями. Despite the fact that the kinetic model of the process as opposed to its dynamic model does not describe the transition of the dynamical system in the steady state, and the transition of physico-chemical system in the state of thermodynamic equilibrium, there are conditions under which and the kinetics and dynamics of the process are described by the same equations.Документ Об уравнениях кинетики процессов кристаллизации в утфельных вакуум-аппаратах и кристаллизаторах(1966) Трегуб, Виктор Григорьевич; Попов, Владимир ДмитриевичОснову математического выражения процессов кристаллизации в утфельных вакуум-аппаратах и кристаллизаторах составляют уравнения кинетики этих процессов, описывающие закономерности роста содержания кристаллов в утфеле. Переход от уравнений кинетики к уравнениям динамики или к математической модели данного процесса в этом случае связан с введением. The basis of the mathematical expression of crystallization processes utfelnyh in vacuum pans and molds of up kinetic equations of these processes, which describe patterns increase the proportion of crystals in the massecuite. The transition from the kinetic equations to the equations of dynamics or to a mathematical model of the the process in this case is associated with administration.Документ Автоматический колориметр для экспресс-контроля цветности сахара-песка(2006) Чернявская, Людмила Ивановна; Дадеко, Л. И.; Клименко, Лариса Степановна; Платонов, Виталий Васильевич; Ковальчук, А. В.; Тихонюк, A. B.Разработан и изготовлен прибор для экспресс-определения цветности сахара-песка в кристаллическом виде, рекомендованый для экспресс-контроля цветности сахара без разбавления после каждой вари вакуум-аппаратов, что важно для получения продукции стабильного качества.Документ Алгоритм імітаційної моделі роботи вакуум-апарата для уварювання цукрових утфелів(2006) Коцюбанський, Андрій Миколайович; Мирончук, Валерій ГригоровичУ статті розглянуто питання пошуку та досягнення оптимального проведення процесу кристалізації цукрози шляхом створення імітаційної моделі роботи вакуум-апарата. Розглянуто алгоритм побудови та функціонування імітаційної моделі. The article considers the question of searching and achievement optimal of sucrose crystallization process by creating a simulation model of the vacuum apparatus. The algorithm of construction and operation of the simulation models.Документ Чисельне дослідження температурного поля в між трубному просторі нагрівальної камери вакуум-апарата ВАЦМ-60(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Погорілий, Тарас Михайлович; Дмитренко, Ігор МихайловичВ статті наведено результати чисельного дослідження температурного поля в міжтрубному просторі нагрівальної камери вакуум-апарата. Виявлено основну причину наявності поля температур у поперечному перерізі вакуум-апарата. The paper presents the results of a numerical study of the temperature field in the annular space heating chamber vacuum machine. The basic reason for the presence of the temperature field in the cross section of the vacuum apparatus.