Покажчики
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22354
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Мистецтво перетворень у світі вірусів та бактерій(2021) Каленська, Валентина СергіївнаМікроорганізми – це мікроскопічні організми, що живуть на Землі майже всюди: у воді, грунті, повітрі, в гарячих джерелах, всередині скель і супроводжують людину на протязі всього життя. Вони критично важливі для харчового ланцюга в природі, особливо переробки поживних речовин в усіх екосистемах. Науково-допоміжний бібліографічний покажчик представляє наукові публікації з питань мікробіології, біотехнології, клітинної та генної генної інженерії і т.д., завдяки яким промисловість одержала можливість випускати ряд біологічно-активних речовин, бактерійних, імунних препаратів та використовувати їх у харчуванні людини, медицині, сільському господарстві та багатьох інших галузях. Це монографії, навчальні посібники, наукові статті та публікації з періодичних видань. Покажчик адресовано науковцям, фахівцям, викладачам, здобувачам та всім тим, кого цікавить розвиток та вплив на людину сучасних технологій у сфері мікробіології та біотенології. Microorganisms are microscopic organisms that live on Earth almost everywhere: in water, soil, air, hot springs, inside rocks and accompany humans throughout life. They are critical to the food chain in nature, especially the processing of nutrients in all ecosystems. The auxiliary bibliographic index presents scientific publications on microbiology, biotechnology, cell and genetic engineering, etc., thanks to which the industry has been able to produce a number of biologically active substances, bacterial, immune drugs and use them in human nutrition, medicine, agriculture and many other industries. These are monographs, textbooks, scientific articles and publications from periodicals. The index is addressed to scientists, specialists, teachers, applicants and all those who are interested in the development and human impact of modern technologies in the field of microbiology and biotechnology.Документ Осягнути неосяжне – окрилені романтикою подорожей(2018) Каленська, Валентина СергіївнаТуризм є одним із самих популярних видів відпочинку та однією із перспективних галузей світового господарства. Науково-допоміжний бібліографічний покажчик представляє наукові публікації з організації діяльності у сфері туризму, яка набула найбільш бурхливого розвитку в Україні на початку ХХІ ст. Покажчик охоплює період з 1990 по 2017 роки. Це монографії, навчальні посібники, наукові статті та публікації з періодичних видань. Покажчик адресовано науковцям, фахівцям у сфері туризму, викладачам, аспірантам, студентам та всім тим, кого цікавить розвиток туристичної діяльності на Україні.Документ Шляхами великих звершень: наукова спадщина вчених цукрової промисловості(2017) Каленська, Валентина СергіївнаБіобібліографічний покажчик висвітлює життя та діяльність видатних науковців, які стояли у витоків заснування цукрової промисловості в Україні. Покажчик охоплює період з 1905 по 1975 роки. Це монографії, навчальні посібники, наукові статті та публікації з періодичних видань, авторські свідоцтва та патенти. Покажчик адресовано науковцям, фахівцям у цукровій галузі, викладачам, аспірантам, студентам та всім тим, кого цікавить історичний розвиток цукроваріння на Україні.Документ Виробництво та використання пектинів у харчовій промисловості(2018) Олабоді, Олена Вячеславівна; Каленська, Валентина СергіївнаБібліографічний покажчик включає в себе: інформаційні джерела (книги, монографії, навчальні видання, довідкові видання, статті з періодичних та наукових видань, автореферати дисертацій, дисертації, нормативні документи, патенти тощо) впродовж 1949-2016 рр. з актуальних питань розвитку виробництва пектину, сучасних технологій отримання пектину та використання в харчовій промисловості. Джерелознавчою базою бібліографічного покажчика стали: фонди науково-технічної бібліотеки Національного університету харчових технологій, Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського, електронних баз даних міжнародних наукових видань. Особливістю цього покажчика є те, що він містить перелік праць науковців Національного університету харчових технологій та асоціації «Пектин», які висвітлюють нові підходи до основних технологічних процесів виробництва пектину та пектинопродуктів. Покажчик розрахований на широке коло науковців, докторантів, аспірантів, викладачів, магістрантів, студентів та всіх, хто цікавиться даною темою.Документ Хлібопекарська промисловість: традиції та інновації. Вітчизняний та світовий досвід(2018) Олабоді, Олена Вячеславівна; Каленська, Валентина СергіївнаБібліографічний покажчик включає в себе: інформаційні джерела (книги, монографії, розділи монографій, навчальні видання, довідкові видання, статті з періодичних та наукових видань, автореферати дисертацій, дисертації, нормативні документи) впродовж 2010–2016 рр. з актуальних питань розвитку хлібопекарської промисловості, стандартизації, теорії, методики та практики виробництва хліба та хлібопекарських виробів, пакувальних матеріалів та транспортування продукції , обладнання, санітарії та гігієни на виробництві. Покажчик розрахований на широке коло науковців, докторантів, аспірантів, викладачів, магістрантів, студентів та всіх, хто цікавиться даною темою.