05.18.07 - Технологія продуктів бродіння

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7365

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології плодово-ягідних соків і напоїв
    (2005) Головко, Ольга Миколаївна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.07.- Технологія продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2004. Робота присвячена удосконаленню технології соків та напоїв із нетрадиційної рослинної сировини. На основі проведених теоретичних та експериментальних досліджень дано наукове обґрунтування доцільності використання та оптимізації способів перероблення яблук, ягід та квіток бузини чорної, ягід калини, м’яти перцевої. Визначено технологічні параметри приготування соку з ягід калини та бузини чорної з використанням пектолітичних та протеолітичних ферментних препаратів мікробного походження, тривалість і температуру витримки та приготування настою м’яти, напою з квіток бузини; встановлено режим стерилізації. На основі проведених аналітичних та експериментальних досліджень дано наукове обґрунтування доцільності й розроблено оптимальні режими перероблення нетрадиційних видів сировини. Розроблено та затверджено необхідну нормативно-технічну документацію на нові напої. Виробництво напоїв освоєно на Мукачівському консервному заводі. Dissertation for the degree of Candidate of Technical Sciences specialty 05.18.07. - Technology fermentation. - National University of Food Technologies, Kyiv, 2004. The work is dedicated to improving the technology of juices and beverages with Alternative herbal products. On the basis of theoretical and experimental studies given the scientific rationale for the use and optimization methods processing apples, berries and flowers of elderberry, viburnum berries, peppermint. The technological parameters juicing berries of viburnum and elderberry using pectinase and proteolytic enzymes of microbial origin, duration and temperature of exposure and infusion of mint, drink with elder flowers, set to sterilization. On the basis of analytical and experimental studies given scientific rationale and developed optimum conditions processing alternative raw materials. Developed and adopted the necessary legal and technical documentation for new drinks. Beverage industry developed at Mukachevo cannery.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології солоду із сої
    (2007) Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.07 - Технологія продуктів бродіння. - Національний університет харчових технологій, Київ, 2007. Дисертація присвячена вирішенню проблеми створення конкурентоспроможної технології солоду із сої для широкого використання його в харчових продуктах. На основі одержаних експериментальних даних і проведених розрахунків розроблено спосіб одержання солоду із сої га удосконалена його технологія, що дозволяє підвищити якість і харчову цінність готового продукту. Досліджено і встановлено, що в результаті активної дії ферментів в пророщених зернах сої збільшується вміст амінного азоту, жирних кислот, простих вуглеводів, вітамінів, органічних і неорганічних кислот. За визначених оптимальних значень технологічних параметрів пророщування зерна сої, сушіння і термічної обробки солоду із сої значно покращуються його якісні показники, а вміст антипоживних речовин в ньому зменшується. Розроблена апаратурно-технологічна схема і нормативно-технічна документація виробництва солоду із сої. Високі технологічні і фізіолого-біохімічні властивості солоду із сої одержаного за удосконаленою технологією т виробнича база харчової промисловості України дозволяють організувати виробництво з нього широкого асортименту продуктів в хлібопекарній, кондитерській, пивоварній, безалкогольній промисловості, при виготовленні продуктів дитячого харчування, як добавку у м'ясні комбіновані продукти, а також для приготування страв у домашніх умовах. Результати роботи впроваджено в промисловість. Dissertation for the academic degree of a Candidate of Engineering Sciences in the specialty 05.18.07 - Fermentation products processing. - National University of Food Technologies, Kyiv, 2007. The dissertation considers the problem of elaboration of competitive soybean malt processing for a wide use of such malt in foodstuffs. Based on experimental data obtained and on calculations made, there has been elaborated a method of production of malt from soybean and its technology has been improved, and this allows improvement of quality and nutritional value of finished product, as well as production intensification owing to selection of expedient process conditions for soybean malting, drying and thermal treatment of end product. H has been investigated and ascertained that as a result of enzymatic activity, the germinated soybeans accumulate amine and soluble nitrogen, fatly acids, simple carbohydrates, vitamins, organic and inorganic acids. In optimum conditions of ger-mination of soybean, drying and thermal treatment of soybean malt, the qualitative characteristics of finished product are notably improved, and the content of anti- nutritional substances in such product reduces. Superior processing and physiological properties of soybean malt, and the manufacturing capabilities of food industry in Ukraine allow organization of produc-tion, using soybean mait, of a wide range of products in baking, confectionery, brew-ing, soft-drink industries, in infant food production, as supplement to meat compound products, as well as for home cooking.