Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 37
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення систем управління готельних підприємств (на прикладі системи SalesWorks від компанії SoftServe)
    (2019) Карпінська, Кароліна Романівна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Пушка, Ольга Сергіївна
    У статті проаналізований вплив ІТ-індустрії на готельний бізнес, розглянута проблема розвитку українських автоматизованих систем управління готельно-ресторанних підприємств та викладені переваги створення нових систем. Наведений перелік найпопулярніших компаній, які створюють автоматизовані системи для готельних підприємств. Викладені основні завдання систем та їх структурні елементи,описані інформаційні потоки готелю. The article analyzes IT-industry impact on the hotel business and the issue of Ukrainian software development with regard to the hotel and restaurant management as well as highlighting advantages of creating of such systems. The importance and necessity of hotels' management automatization. The article gives the list of the most available and successful companies, which create and elaborate autonomous systems for hotel industry.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз розвитку готельного бізнесу України в сучасних умовах
    (2018) Коваль, Ольга Володимирівна; Пушка, Ольга Сергіївна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна
    Готельно-ресторанна сфера як одна з високорентабельних галузей світової економіки, у ХХІ ст. є провідним напрямом економічного і соціального розвитку багатьох країн. Для дослідження застосовувались аналітичні методи і способи наукового пізнання теоретичних аспектів готельно-ресторанного господарства. Hotel-restaurant sphere as one of the most profitable sectors of the world economy, in the XXI century. is the leading direction of economic and social development of many countries. The research used analytical methods and methods of scientific knowledge of the theoretical aspects of hotel and restaurant economy.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи розвитку курортних готелів в гостинній індустрії
    (2018) Дочинець, Інга Вікторівна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна
    Призначеня курортних готелів для відносно тривалого відпочинку на одному місці та можливість профілактичного чи оздоровчого лікування. The purpose of resort hotels for a relatively long stay at one place and the possibility of preventive or well-being treatment.
  • Ескіз
    Документ
    Дефіцит есенціальних інгредієнтів у харчуванні людини
    (2017) Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Доценко, Віктор Федорович
    У статті обґрунтовано можливість використання клітковини пшеничної, яблучної та какао для підвищення вмісту харчових волокон у раціоні людини. Встановлено, що досліджувана сировина містить велику кількість ХВ, що дає можливість використовувати її у якості функціонального інгредієнта. Досліджено фракційний склад клітковини та визначено, що основну її частину складає целюлоза та геміцелюлоза. The article possibility of using fine fiber, apple and cocoa to improve the content of dietary fiber in the human diet. The studied materials contains a large number of mines that enables its use as a functional ingredient is established. The composition in fiber fraction is studied and determined that the main part of it is cellulose and hemicellulose.
  • Ескіз
    Документ
    Вівсяне печиво збагачене білковмісною сировиною рослинного походження
    (2017) Олійник, Сергій Володимирович; Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна
    Таким чином, нутрієнтний склад вівсяного печива характеризується високим вмістом цукрів та насичених жирів, а вміст білку, харчових волокон, вітамінів та мікроелементів є незначним, тому для поліпшення амінокислотного складу вівсяного печива перспективним джерелом є використання вторинних продуктів переробки рослинної сировини. Thus, the nutritional composition of oat biscuits is characterized by a high content of sugars and saturated fats, and the content of protein, dietary fiber, vitamins and trace elements is insignificant, therefore, for the improvement of the amino acid composition of oat biscuits a promising source is the use of secondary products of processing of plant material.
  • Ескіз
    Документ
    Доцільність використання емульгаторів у технології бісквітних напівфабрикатів
    (2016) Олійник, Сергій Володимирович; Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Доценко, Віктор Федорович
    Всю різноманітність добавок, що використовуються у технологіях кексових виробів, за хімічним походженням і функціональними властивостями можна умовно поділити наступним чином: білковмісна сировина тваринного та рослинного походження; вуглеводовмісна сировина; поверхнево-активні речовини неіоногенної дії (ПАР) та суміші на їх основі. All variety of additives used in technologies keksovyh products originating in chemical and functional properties can be divided as follows: bilkovmisna raw animal and vegetable origin; vuhlevodovmisna raw materials; surfactants nonionic action (South Africa) and mixtures based on them.
  • Ескіз
    Документ
    Користь олій з нетрадиційної рослинної сировини
    (2016) Кравцов, Олександр Олександрович; Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Доценко, Віктор Федорович
    Використовуючи в їжу олії з нетрадиційної рослинної сировини потрібно знати з якими саме продуктами можна їх поєднувати для того, щоб вони приносили користь. Готуючи страви з використанням олій і додаючи їх в свій дієтичний раціон можна не лише захистити організм від токсинів і шлаків, але і підвищити імунітет організму. When using oils from non-traditional vegetable raw materials, you need to know which products you can combine in order to make them useful. While cooking dishes with the use of oils and adding them to your diet, you can not only protect the body from toxins and slags, but also increase the immunity of the body.
  • Ескіз
    Документ
    Проблема недостатності харчових волокон у харчуванні людини
    (2016) Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Доценко, Віктор Федорович
    В Україні з кожним роком погіршується стан здоров’я населення. Однією з головних причин цього є незбалансоване та несвоєчасне харчування, що призводить до дефіциту білка, вітамінів та мінеральних елементів у людському організмі. In Ukraine every year deteriorating health. One of the main reasons is unbalanced and untimely meals, which leads to a deficiency of protein, vitamins and minerals in the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Олії з нетрадиційної рослинної сировини як джерело функціональних інгредієнтів
    (2016) Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Доценко, Віктор Федорович; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Олійник, Сергій Володимирович
    Рослинні олії являються унікальним колодязем здоров’я, вони стимулюють обмінні процеси, використовуються для лікування серцево-судинних захворювань, хвороб центральної та периферійної нервової системи, ожиріння, анемії, алергічних проявів, саме тому їх ведення в продукт в якості функціонального інгредієнта доцільно в фізіологічно значимих кількостях, які підвищать біологічну цінність продукту і не призведуть до погіршення органолептичних та фізико-хімічних його характеристик. Vegetable oils are unique pit health, they stimulate metabolic processes, used to treat cardiovascular diseases, diseases of the central and peripheral nervous system, obesity, anemia, allergic reactions, which is why their conduct in the product as a functional ingredient useful in physiologically significant amounts that will enhance the biological value of the product and will not lead to a deterioration in the organoleptic and physico-chemical characteristics of it.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив харчових волокон на структурно-механічні властивості кексів
    (2016) Шкабура, Софія Сергіївна; Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Доценко, Віктор Федорович
    Кондитерські вироби являються одними з найбільш популярних та доступних продуктів харчування у світі. Важливий напрям розвитку виробництва кондитерських виробів - розробка інноваційних технологій, які дозволяють виготовляти конкурентоспроможні продукти, в тому числі і функціонального призначення. Confectionery products are among the most popular and affordable food in the world. An important direction of production confectionery - developing innovative technologies that produce competitive products, including functional purpose.