Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Їстівна плівка - екологічний біодеградабельний матеріал для цукерок «корівка»
    (2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Розроблено їстівне покриття для кондитерських виробів, а саме цукерок "корівка" з метою замінити синтетичного паковання на біорозкладальне. Розраховано економічну ефективність такої розробки. An edible coating for confectionery products was developed, namely a "cow" candy to replace synthetic packaging for bio-expansion. The economic efficiency of such development is calculated.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування біорозкладних пакувальних матеріалів для харчових продуктів
    (2013) Іванов, Сергій Віталійович; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна
    Мета новітніх розробок полягає в тому, щоб встановити загальні закономірності в підборі компонентів і технологічних чинників під час виготовлення матеріалів, які забезпечують високий рівень експлуатаційних характеристик (міцність, низьку газопроникненість, екологічну безпеку, міцну формованість та інше) за здатністю до біорозпаду, і навчитись регулювати процеси їх деструкції.
  • Ескіз
    Документ
    Новий вид паковання хлібобулочних виробів
    (2015) Каржевська, Олександра Михайлівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Враховуючи обсяги виробництва та споживання хлібобулочних виробів, на сьогоднішній день розроблення технології виготовлення з використанням «їстівного» паковання є не тільки доцільним, а й необхідним. Найбільш поширеним плівкоутворюючим полісахаридом є крохмаль та його модифікації. Для надання плівкам еластичності до їх складу додають пластифікатори. Перевіряли якість хдіба з покриттям через 3, 24 та 48 год. за показниками, що характеризують черствіння хліба, а саме кришкуватість, вміст адсорбованої води, м.ч. вологи та деформацію м’якушки. Given the volume of production and consumption of bakery products, today's technology development making with the use of "edible" packaging is not only appropriate, but also necessary. The most common film-forming polysaccharide is starch and its modifications. To provide the films with elasticity to their composition add plasticizers. The quality of the coat was checked after 3, 24 and 48 hours. according to the indicators characterizing the breadth of the bread, namely hermeticity, content of adsorbed water, m.ch. moisture and deformation of the crumb.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив біорозкладальних пакувальних матеріалів на навколишнє середовище
    (2015) Каржевська, Олександра Михайлівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Для успішного впровадження та комерціалізації екологічно чистих пакувальних матеріалів на основі біополімерів необхідні стійкі багатопрофільні дослідження хіміків, технологів полімерів, мікробіологів, інженерів-хіміків, екологів та чиновників. Біорозкладання пропонує привабливий шлях управління відходами навколишнього середовища. For the successful implementation and commercialization of environmentally friendly packaging materials based on biopolymers requires stable multiprofile research of chemists, technologists of polymers, microbiologists, chemical engineers, environmentalists and officials. Biodegradation offers an attractive management path waste of the environment.
  • Ескіз
    Документ
    Активне біодеградоване паковання як спосіб запобігання пліснявіння хлібобулочних виробів
    (2015) Голь, Артем Олегович; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Охарактеризовано основні методи запобігання пліснявіння хлібобулочних виробів. Проаналізована сировина, що використовується для виготовлення біодеградованих матеріалів. Встановлено, що харчова добавка діоксид титану (Е171) проявляє антимікробну дію, тому доцільним є використання зазначеної речовини при виготовленні пакувальних матеріалів.материалов. The main methods of preventing mildew of bakery products are characterized. The raw materials used for the production of biodegradable materials are analyzed. It is established that the food additive titanium dioxide (E171) exhibits antimicrobial effect, therefore it is expedient to use the specified substance in the manufacture of packaging materials.