Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи розвитку вітчизняного виноробства(2023) Мукоїд, Роман Миколайович; Бабич, Ірина Михайлівна; Винокурова, ІннаВиноградарство і виноробство в Україні має багатовікову історію. Основномувиноградники зосереджені в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій таЗакарпатській областях. Географічно виділяється 6 основних виноробних регіонів України,15 макрозон (винних районів) і 58 мікрозон, хоча законодавчо ці зони не закріплені. Виноробна промисловість України представлена підприємствами первинного тавторинного виноробства. Основним видом сировини для виробництва вин є виноград. Окрім потужних винзаводів, які мають тисячі гектар власних виноградників,створюються малі виноробні господарства, які роблять свій внесок у розвиток культуриспоживання і виробництва вина в Україні, шляхом виробництва авторських вин, проведеннядегустацій своїх вин, так званих гастровинних турів та винних фестивалівДокумент Шовковиця, як покращувач біохімічного складу плодово-ягідних виноматеріалів(2008) Литовченко, Олена; Литовченко, Борис; Бабич, Ірина МихайлівнаОдним з найважливіших питань індустрії напоїв є постійне покращення якості сировини за рахунок додавання природних, екологічно чистих з високим вмістом біологічно активних речовин компонентів. Для створення нових продуктів підвищеної біологічної цінності застосовані плоди шовковиці, багаті на БАР, які історично використовувались населенням в настоянках, вареннях, наливках.