Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Небезпека синтетичних барвників як харчових добавок
    (2021) Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    У харчових виробництвах слід враховувати, небезпечні поєднання харчових барвників з іншими добавками, що можуть утворювати в результаті токсичні речовини і давати численні ефекти імунопатогенного характеру. Аналіз стану проблеми вказує на актуальність досліджень по вивченню алергенних та імуномоделюючих властивостей барвників, що входять до складу продуктів харчування і лікарських засобів. In food production it is necessary to consider dangerous combinations of food dyes with other additives which can form as a result toxic substances and give numerous immunopathogenic effects. Analysis of the state of the problem indicates the relevance of research to study the allergenic and immunomodulatory properties of dyes that are part of food and medicines.