Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Використання біоактивованого нуту для збагачення м'ясо-рослинних консервів
    (2021) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Соколова, Ольга Миколаївна
    Розроблено та науково обґрунтовано спосіб виробництва м’ясо-рослинних консервів з біоактивованим нутом. Досліджено органолептичні і біохімічні показники м’яса яловичини та фізико-хімічні властивості кількох вітчизняних сортів нуту. Розроблено ряд рецептур м'ясо-рослинних консервів, з використанням яловичини першої категорії та біоактивованого нуту; складниками рецептури також є кунжут, цибуля, топлений жир, сіль, спеції. Досліджено фізико-хімічні і органолептичні показники якості готових продуктів. A method for the production of canned meat and vegetables with bioactivated chickpeas has been developed and scientifically substantiated. Organoleptic and biochemical parameters of beef and physicochemical properties of several domestic varieties of chickpeas were studied. A number of recipes for canned meat and vegetables have been developed, using first-category beef and bioactivated chickpeas; components of the recipe are also sesame seeds, onions, ghee, salt, spices. Physicochemical and organoleptic indicators of quality of finished products are investigated.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясо-рослинні продукти оздоровчого спрямування
    (2020) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Дячук, Олена Дмитрівна
    Нами розроблено ряд рецептур, за якими виготовлено зразки продуктів у лабораторних умовах. Складниками рецептури були: яловичина, пюре моркви, біоактивоване борошно нуту, кунжут. У процесі роботи досліджено органолептичні показники якості функціональних інгредієнтів та готової збагаченої консерви, проведено визначення продуктів первинного розкладу білків в бульйоні, масової частки сухих речовин, вологозв'язуючої здатності, вологоутримуючої здатності та стійкості м’ясо-рослинної консерви. Енергетична цінність розроблених харчових продуктів складала 274 – 282 ккал. Вміст білка в отриманих продуктах становить 19 – 21 %. Коефіцієнт утилітарності – 1,123. Тріада НАК (за норми 1:3:3) становить 1:8,75:5,02.We have developed a number of recipes, which are used to make samples of products in the laboratory. The ingredients were: beef, carrot puree, bioactivated chickpea flour, sesame seeds. In the process, organoleptic indicators of the quality of functional ingredients and ready-made canned food were studied, the products of primary decomposition of proteins in broth, mass fraction of dry matter, moisture-binding capacity, moisture-holding capacity and stability of canned meat and vegetables were determined. The energy value of the developed food products was 274 - 282 kcal. The protein content in the obtained products is 19 - 21%. The utilitarian coefficient is 1.123. The NAC triad (at a rate of 1: 3: 3) is 1: 8.75: 5.02.