Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування осмотичного зневоднення в технології сушіння гарбуза(2016) Штим, Катерина Андріївна; Назарчук, Марія Олександрівна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаВажливу роль у харчуванні людини відіграють овочі. Їхня користь зумовлена хімічним складом, енергетичною і біологічною цінністю, фізіологічною та лікувально-профілактичною дією. Останнім часом об'єктом постійної уваги дослідників є процес осмотичної обробки овочів як зручного способу зниження витрат на процес зневоднення. Vegetables play an important role in human nutrition. Their benefits are due to the chemical composition, energy and biological value, physiological and therapeutic and prophylactic action. Recently, the object of constant attention of researchers is the process of osmotic treatment of vegetables as a convenient way to reduce the cost of the dehydration process.Документ Кінетика осмотичного зневоднення гарбузів(2015) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр СеменовичВ роботі авторами розглянуто результати осмотичного зневоднення гарбуза при різних концентраціях розчину NaCl і сахарози. Наведено математичну модель дає можливість прогнозувати процеси масоперенесення при осмотичному зневодненні, а отже, може бути використана як корисний інструмент під час розроблення та контролю в промисловості. In this paper, the authors reviewed the results of osmotic dehydration of pumpkin at different concentrations of sucrose and NaCl solution. The mathematical model makes it possible to predict the mass transfer processes during osmotic dehydration and, therefore, can be used as a useful tool in the development and control in the industry.