Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Вимірювально-розрахунковий метод визначення об’єму формового хліба(2021) Бережна, Катерина Ігорівна; Наумова, Аліна СергіївнаОб’єм хліба - важливий показник його якості. Традиційний метод визначення обєму має недоліки. Запропоновано вимірювально-розрахунковий метод визначення об’єму хліба. Встановлено недоліки вивченого методу. The volume of bread is an important indicator of its quality. The traditional method of determining the volume has disadvantages. A measurement and calculation method for determining the volume of bread is proposed. The shortcomings of the studied method are established.Документ Оцінювання якості хліба з використанням елементів таксономічної кваліметрії(2020) Махинько, Валерій Миколайович; Бережна, Катерина ІгорівнаОцінювання якості хліба потребує визначення багатьох показників (органолептичних і фізико-хімічних). Жоден з них не характеризує якість достатньо повно, а деякі з показників не виражені у числовій формі. Тому доцільно використовувати комплексний показник якості. Для його спрощення (зменшення кількості складових) доцільно використовувати елементи таксономічної кваліметрії. Evaluation of the quality of bread requires the determination of many indicators (organoleptic and physico-chemical). None of them characterizes the quality fully enough, and some of the indicators are not expressed in numerical form. Therefore, it is advisable to use a comprehensive quality indicator. To simplify it (reduce the number of components), it is advisable to use elements of taxonomic qualimetry.Документ Розрахунок повноцінності харчового білка за сучасними методиками(2019) Махинько, Валерій Миколайович; Бережна, Катерина ІгорівнаЕфективне збагачення харчових продуктів білком потребує наявності методик визначення біологічної цінності сировини і готових виробів. Проведено порівняння сучасних методик PDCAAS і DIAAS на прикладі суміші борошна пшеничного та кукурудзяного у співвідношенні 90:10. Показана перспективність використання цих методик для оцінювання якості харчового білка. Effective enrichment of food with protein requires the availability of methods for determining the biological value of raw materials and finished products. The modern PDCAAS and DIAAS techniques have been compared with the example of a mixture of wheat flour and corn in the ratio of 90:10. The prospect of using these techniques to evaluate the quality of food protein has been shown.