Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вмісту важких металів і нітрозосполук в концентрованих томатопродуктах
    (2017) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович
    У статті наведено результати комплексної оцінки ботанічних сортів томатів, томатної пасти та соусів на їх основі, проаналізовано зміни якості нових продуктів при термічній обробці. The article provides the results of unified assessment of tomato cultivars, sorts of tomato paste and sauces made of it as well as analyzes the changes in quality of new products after heat treatment.
  • Ескіз
    Документ
    Нітрати і нітрити та їх вплив на формування якості рослинної сировини
    (2016) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Костючок, Неля Вікторівна; Бессараб, Олександр Семенович
    Проблема накопичення нітратів пов'язана з надмірним використанням мінеральних добрив, хімізацією сільського господарства, погіршенням екології. Понаднормова кількість нітратів у харчових продуктах становить велику небезпеку для здоров’я людини. Доведено їх канцерогенну дію, особливо в разі тривалого і систематичного надходження в організм людини. The problem of nitrate accumulation is associated with excessive use of mineral fertilizers, chemicalization of agriculture, environmental degradation. Excessive amounts of nitrates in food are a great danger to human health. Their carcinogenic effect has been proven, especially in the case of long-term and systematic entry into the human body.
  • Ескіз
    Документ
    До питання стану забруднення питної води нітратами та їх похідними
    (2016) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі наведені результати досліджень зразків питної води міста Києва та Київської області на вміст нітрозамінів, нітрозамідів і попередників нітратів. Розглянуті джерела надходження нітратного забруднення.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз забруднення плодоовочевої сировини нітратами
    (2017) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович
    В ході досліджень було кількісно визначено вміст нітратів в овочевої продукції,придбані в торгових мережах м. Києва (редис, полуниця, томати,огірки картопля), а також було проведено порівняльну характеристику результатів з ГДК. In the course of the research, the content of nitrates in vegetable products purchased in the shopping malls of Kyiv (radishes, strawberries, tomatoes, potato cucumbers) was quantitatively determined, as well as a comparative description of the results from the MAC.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка забруднення нітратами питної води м. Києва
    (2017-04) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Коваль, Марина Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі наведені результати досліджень зразків питної води міста Києва та Київської області на вміст нітрозамінів, нітрозамідів і попередників нітратів. Розглянуті джерела надходження нітратного забруднення. The results of researches of drinking water samples of the city of Kyiv and the Kyiv region for the content of nitrosamines, nitrosamides and precursors of nitrates are presented. Considered sources of nitrate pollution.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження способу теплової обробки томатопродуктів на вміст нітратів
    (2017) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведені результати комплексної оцінки ботанічних сортів томатів, томатної пасти та соусів на їх основі та зміни кількості нітратів під час теплової обробки. The paper presents the results of a comprehensive evaluation of botanical varieties of tomatoes, tomato paste and sauces based on them and changing the amount of nitrates during heat treatment.