Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Пророщений рис – сировина для виробництва харчових продуктів профілактичного призначення
    (2015) Тарасюк, Леся Анатоліївна; Гедзюк, A. О.; Нгуен Фіонг Донг; Мукоїд, Роман Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Василів, Володимир Павлович
    Метою досліджень було визначення можливості виробництва солоду з вітчизняних сортів рису, як сировини для безглютенових харчових продуктів. В дослідженнях використовували загальноприйняті в пиво-безалкогольній промисловості методи досліджень. За результатами досліджень встановлено, що всі сорти рису мають високий вміст крохмалю, білкових речовин, екстрактивність і високу здатність до проростання. Це обумовлює доцільність проведення подальших досліджень з метою розробки технології солоду для отримання харчових продуктів профілактичного призначення. The aim of research was to determine the possibility of domestic malting rice varieties as raw materials for gluten-free foods. In studies generally used in the beer-nonalcoholic industrial research methods. According to the research found that all varieties of rice are high in starch, proteins, ekstraktyvnist and high capacity for germination. This causes the feasibility of further research to develop technologies for malt Food prophylactic.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика вітчизняних сортів рису
    (2015) Поліщук, Олександр Васильович; Івашко, Ю. В.; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Рис є однією з найважливіших високоврожайних зернових культур у світовому рослинництві і основним продуктом харчування багатьох народів світу. Вирощування рису в Україні розпочалося з 1961 року, коли було введено в експлуатацію інженерні системи у зонах Краснознам’янської, Північно-Кримської та Інгулецької зрошувальних систем. Сучасні сорти рису, створені у нашій державі, характеризуються, насамперед, різною тривалістю вегетаційного періоду. Rice is one of the most high-yielding crops in world crop and staple food of many nations. Growing rice in Ukraine started in 1961, when it was put into operation in the areas of systems engineering Krasnoznam'yanskoyi, North Crimean and Ingulets irrigation systems. Modern rice varieties created in our state are characterized, above all, different duration of the growing season.