Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Іонні асоціати молібдофосфатної гетерополікислоти з іммобілізованими на катіонообміннику КУ-2-8 основними барвниками в аналізі харчових об’єктів(2013) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Ганчук, Вікторія ДмитрівнаВизначені умови іммобілізації барвників на поверхні КУ-28. Досліджена взаємодія молібдофосфатної гетерополікислоти з отриманими твердофазними реагентами. Визначені: оптимальні умови реакцій, кількісні характеристики складу і стійкості поверхневих комплексів; показники ефективності іонообмінників з іммобілізованими барвниками. Розроблений ряд нових твердофазно-спектрофотометричних методик визначення металів у харчових об´єктах. The conditions of the immobilization dyes at the surface АВ-178 and КУ-28 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface reagents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the modified sorbents have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects.Документ Визначення деяких елементів в карпофорах грибів Agaricus Bisporus (J.E. Lange) Imbach та Pleurotus Ostreatus (Jacq.) P. Kumm(2013) Пешук, Людмила Василівна; Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Бутенко, Олена Миколаївна; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Гащук, Олександра ІзидорівнаУ даній статті наведено дані отримані при визначенні деяких елементів у карпофорах грибів. This article presents data obtained in the determination of some elements in mushroom carpophore.Документ Контроль плодоовочевої продукції на вміст нітратів(2010) Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Костенко, Єлизавета ЄвгеніївнаПредставлені результати визначення нітратів у овочах та фруктах, що виращені в 2009 році різними товаровиробниками. Обговорюється питання впливу погодних умов на вміст нітратів у рослинній продукції. Дані рекомендації щодо зменшення кількості нітратів у плодоовочевій продукції. The Presented results of the determination nitrate in vegetable and fruit, which have grown in 2009 different producers. The question of the influence of the weather conditions is Discussed on contents nitrate in vegetable product. Recommendations are Given on reduction amount nitrate in vegetable and fruit of the product.Документ Накопичення нітратів рослинною продукцією в аномальних погодних умовах 2010 року(2011) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Христіансен, Маргарита ГеоргіївнаПредставлені результати визначення нітратів у овочах та фруктах, що виращені в 2010 році різними товаровиробниками. Обговорюється питання впливу погодних умов на вміст нітратів у рослинній продукції. Дані рекомендації щодо зменшення кількості нітратів у плодоовочевій продукції. The Presented results of the determination nitrate in vegetable and fruit, which have grown in 2010 different producers. The question of the influence of the weather conditions is Discussed on contents nitrate in vegetable product. Recommendations are Given on reduction amount nitrate in vegetable and fruit of the product.Документ Контроль продукції харчової технології, біотехнології та об'єктів довкілля на вміст токсичних компонентів(2006) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Христіансен, Маргарита ГеоргіївнаВизначені умови іммобілізації барвників на поверхні АВ-178 та КУ-28. Досліджена взаємодія Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) з отриманими твердофазними реагентами. Визначені: оптимальні умови реакцій, кількісні характеристики складу і стійкості поверхневих комплексів; показники ефективності іонообмінників з іммобілізованими барвниками. Розроблений ряд нових твердофазно-спектрофотометричних методик визначення металів у харчових об'єктах. The conditions of the immobilization dyes at the surface АВ-178 and КУ-28 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface reagents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the modified sorbents have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects.