Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Можливості використання відходів ракоподібних(2020) Чиженко, Максим Костянтинович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаВ роботі було отримано соус біск з панцирів та голів креветок. Це дозволить розширити асортимент кулінарних продуктів, а також вирішити проблему утилізації відходів перероблення ракоподібних. Biscoe sauce from shells and shrimp heads was obtained in the work. This will expand the range of culinary products, as well as solve the problem of waste disposal of crustaceans.Документ Використання панцирів креветок у виробництві бульйонів та соусів(2020) Чиженко, Максим Костянтинович; Процюк, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаВідходи ракоподібних складають 50-60% та багаті на хітин. При потраплянні в людський організм, він здатний ефективно поглинати негативно заряджені жирні кислоти, відокремлювати їх і, перешкоджаючи всмоктуванню в кишківник, виводити з організму. В роботі запропоновано використання відходів для приготування соусів та бульйонів. Waste crustaceans make up 50-60% and are rich in chitin. Once in the human body, it is able to effectively absorb negatively charged fatty acids, separate them and, preventing absorption into the intestine, excreted from the body. The paper suggests the use of waste for the preparation of sauces and broths.