Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Визначення мінерального складу кисломолочного десерту з сублімованими фруктами(2023) Маринін, Андрій Іванович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Святненко, Роман СергійовичРозроблення та удосконалення вже існуючих технологій кисломолочних продуктів є актуальним в науковій роботі. Результати таких досліджень потрібні для розширення асортиментного ряду десертів. А комбінування тваринної та рослинної складової дозволить створювати продукт, що відповідає сучасним принципам нутриціологіїДокумент Виявлення фальсифікації меду за допомогою інструментальних методів(2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаФальсифікація меду є серйозною проблемою у харчовій індустрії, яка порушує якість продукту та довіру споживачів. Шахраї використовують різні дешеві підсолоджувачі, що може призвести до недобросовісної конкуренції та шкідливих наслідків для здоров'я споживачів. Виявлення фальсифікації меду є важливою задачею для забезпечення якості та безпеки харчових продуктів.Документ Дослідження впливу електромагнітної обробки на знезараження води(2022) Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Маринін, Андрій ІвановичДоведено знезараження води за рахунок нетеплових ефектів, що виникають за імпульсної дії електричних полів.Документ Обробка незбираного молока імпульсними електричними полями(2016) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичДоповідь присвячена дослідженню характеру впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на склад та властивості незбираного молока. Встановлено, що при обробленні незбираного молока імпульсними електричними полями в діапазоні напруженості 15…30 кВ/см та тривалості 10...30 с спостерігали нетепловий ефект зростання температури сировини до 45...85 С. При цьому приріст температури корелював з напруженістю і тривалістю оброблення. The report is devoted to the study of the nature of the impact of pulsed electric fields (IEP) on the composition and properties of whole milk. It was established that in the treatment of whole milk by pulsed electric fields in the range of intensity 15 ... 30 kV / cm and a duration of 10 ... 30 s, a non-thermal effect of the temperature increase of the raw material was observed to 45 ... 85 C. In this case, the temperature increase correlated with the intensity and duration processing.Документ Знезаражування води електромагнітними полями(2017) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичМатеріали присвячені дослідженню характеру впливу електромагнітного поля. Встановлено оптимальні режими обробки води.The materials are devoted to the study of the nature of the influence of the electromagnetic field. Optimal processing modes are established water.