Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Вирішення біотехнологічної проблеми утилізації молочної сироватки. Теорія та практика(2016) Марченко, Олексій Дмитрович; Семенова, Олена ІванівнаІз збільшенням обсягів переробки молока також зростає проблема переробки вторинного матеріального ресурсу молочної галузі – сироватки. Одним із найперспективніших напрямків вирішення проблеми надлишку молочної сироватки є її біохімічне очищення разом зі стічними водами. Для цього розроблено дві технології очищення «аеробну» і «комплексну анаеробно-аеробну». With increasing volumes of milk processing also increases the problem of secondary material resources dairy industry - whey. One of the most promising solution to the problem of excess whey is its biochemical purification, along with sewage. For this treatment technology developed two "aerobic" and "anaerobic-aerobic complex."Документ Ферментативне очищення стічних вод тваринницьких комплексів та м’ясокомбінатів. Перспективи та застереження(2015) Марченко, Олексій Дмитрович; Семенова, Олена ІванівнаВикористання ферментних препаратів для переробки стічних вод тваринницьких комплексів і м’ясокомбінатів – перспективний напрямок підвищення рентабельності утилізації стоків з дотриманням екологічних норм. У подальшому метод біохімічної трансформації стічних вод при застосуванні ферментних препаратів може не лише підвищити рентабельність виробництва, а й вирішити одну з головних проблем м’ясної промисловості – проблему очищення та утилізації стічних вод. The use of enzymes for processing waste water livestock farms and slaughterhouses - a promising trend increasing profitability of recycling wastewater in compliance with environmental regulations. In a further method of biochemical transformation of sewage in the application of enzymes can not only increase profitability, but also solve one of the main problems of the meat industry - the problem of treatment and disposal of wastewater.