Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання пряно-ароматичної сировини у виробництві продуктів високотемпературної коекструзії та її впливу на процес зберігання
    (2023) Махинько, Людмила Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Розроблення продуктів високотемпературної коекструзії з жировими начинками солоного смаку сприятиме розширенню асортименту сухих сніданків. При виборі добавок, керувалися органолептичними показниками (яскравість кольору, приємний аромат, пікантний смак) прянощів. Для дослідження було обрано сушені мелені куркуму, базилік та паприку червону. Прянощі вносили до рецептур у кількості до 1,5 % до маси начинки на заміну рисового борошна. Одержані результати свідчать про позитивний вплив прянощів на сповільнення окиснювальних процесів жирової складової начинок. Development of high-temperature coextrusion products with fat salty fillings will promote widening of the range of breakfast cereals. Selection of additives was driven by organoleptic characteristics (color vividness, pleasant aroma, pungent taste) of the spices. Dried ground turmeric, basil and red paprika were selected during the work. The spices were added to the recipes in the quantity of up to 1.5% of the weight of the filling instead of rice flour. It shows that spices have positive effect on slowing down the processes of oxidation of the fat component of fillings.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептурних композицій жирових начинок для вафель солоних смаків
    (2023) Коваль, Катерина; Махинько, Людмила Василівна
    Вафельні вироби користуються попитом серед дорослих та дітей через свій характерний хрускіт та різноманітний смак, завдяки начинкам. Останнім часом, випускають вафлі з додаванням різних добавок. В роботі розглянуто можливості розроблення рецептурних композицій солоних начинок на жировій основі у виробництві вафель. Waffle products are in demand among adults and children due to their characteristic crunch and diverse taste, thanks to fillings. Recently, waffles have been produced with the addition of various additives. The paper considers the possibilities of developing recipe compositions of fat-based salty fillings in the production of wafers.