Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання порошків м’яти перцевої та кропиви дводомної в технології листкового напівфабрикату
    (2024) Денека, Тетяна Кирилівна; Махинько, Людмила Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Вивчено вплив додавання порошків м'яти і кропиви на якість напівфабрикату для торту Наполеон. Оцінено зміну органолептичних показників. Розраховано харчову та енергетичну цінність продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу порошків м’яти і календули на якість жирових начинок для вафель
    (2022) Писаренко, Юлія Олександрівна; Махинько, Людмила Василівна
    Досліджено можливість застосування лікарської рослинної сировини, а саме порошків м’яти перцевої та квіток календули у виробництві жирових начинок для вафель. Встановлено, що використання такої сировини з антиоксидантними властивостями підвищить їх харчову цінність і подовжить терміни зберігання. The possibility of using medicinal plant raw materials, namely peppermint powder and calendula flowers in the production of fatty fillings for waffles, has been studied. It is established that the use of such raw materials with antioxidant properties will increase their nutritional value and extend shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Продукти коекструзійної технології підвищеної харчової і біологічної цінності
    (2019) Махинько, Людмила Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Йолтухівська, Марина Василівна
    Сухі сніданки, виготовлені за екструзійною технологією, є популярним і перспективним видом харчування. Але їх харчова цінність потребує удосконалення. Насамперед – збагачення біологічно-активними речовинами. Для цього слід використовувати нетрадиційну сировину. Розглянута можливість збагачення сухих сніданків, виготовлених методом коекструзії, за рахунок внесення солодових екстрактів, порошків дикорослих трав і продуктів бджільництва. Extrusion breakfast cereals are a popular and promising type of food. But their nutritional value needs improvement. First of all, enrichment with biologically active substances. To do this, use unconventional raw materials. The possibility of enriching breakfast cereals made by the method of coextrusion by introducing malt extracts, powders of wild herbs and beekeeping products is considered.