Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Екологічні наслідки застосування пестицидів під час вирощування харчової сировини в Україні(2015) Ничик, Оксана Василівна; Жилик, Алла ВіталіївнаДля захисту довкілля від негативного впливу пестицидів необхідно дотримуватисявсіх регламентів щодо застосування пестицидів: норм внесення,строків, способів внесення, також необхідно суворо дотримуватися ГДК препаратуу продукції, ґрунті, воді, робочій зоні застосування препарату. Більш глибоке вивчення біологічних процесів, пов'язаних з вирощуванням сільськогосподарських культур за сучасного рівня землеробства, дослідження популяційної динаміки шкідливих і корисних організмів, вдосконалення тактики боротьби за рахунок повнішого використання агротехнічного методу, стійких сортів, біологічних засобів дасть можливість скоротити застосування пестицидів і зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.Документ ГМО у дитячому харчуванні(2015) Білоус, Марія Романівна; Ничик, Оксана ВасилівнаДокумент Дослідження екологічної безпеки жовтих цукрів, вироблений з цукрових буряків(2012) Ничик, Оксана Василівна; Салавор, Оксана МирославівнаПроведені дослідження залишкового вмісту пестицидів та мікробіологічні показники цукрів ІІ і ІІІ кристалізації. Концентрація пестицидів в обох видах не перевищує нормативно-допустимих. Результати мікробіологічних показників показали, що при тривалому зберіганні вміст по всіх групах мікроорганізмів (мезофільних, анаеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів, пліснявих грибів, дріжджів та бактерій групи кишкових паличок) перевищень нормативних показників у цукрі ІІ кристалізації не виявлено. Саме його і можна рекомендувати до вживання, як безпечний продукт, збагачений власними біологічно-активними речовинами, мінералами та амінокислотами. Investigations of pesticide residues and microbiological characteristics of sugars II and III crystallization. Pesticide levels in both types of sugar does not exceed the regulatory limit values. Microbiological indicators have shown that long-term storage content for all groups of microorganisms (mesophilic anaerobic and facultative anaerobic bacteria, fungi, yeasts and bacteria Coliform ) exceedances of regulatory indicators in sugar crystallization II were found. That's it, and can be recommended for use as a safe product, enriched their own biologically active substances , minerals and amino acids .Документ Екологічні аспекти очищення транспортерно-мийної води бурякоцукрового виробництва основними солями алюмінію(2011) Лукіянчук, О. Ю.; Салавор, Оксана Мирославівна; Ничик, Оксана ВасилівнаІснуючі способи очищення транспортерно-мийних вод цукрових заводів не дозволяють комплексно вирішувати питання очищення, знезараження води та запобіганню піноутворення в ній. У роботі представлено спосіб, що дозволяє максимально ефективно вирішити поставлену задачу за рахунок впливу алюмінієвмісних коагулянтів. Використання запропонованих коагулянтів дозволяє суттєво зменшити питомі витрати свіжої води заводу та кількість стічних вод на одиницю перероблюваних буряків.Документ Одержання інвертованих сиропів з клеровок жовтих цукрів(2004) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса СтепанівнаРозроблено спосіб кислотного гідролізу очищених клеровок жовтого цукру з використанням лимонної кислоти в кількості 200 грам на 100 кг цукрози. Встановлено, що імпульсно-періодичне оброблення субстрату перед гідролізом у полі дії надвисокочастотного випромінювання прискорює процес гідролізу на 40 %.