Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення нового виду кефірного продукту(2021) Ковальчук, Марина Вікторівна; Романюк, Надія Юріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаКефір - один з самих популярних кисломолочних продуктів в Україні, на частку якого припадає понад 2/3 виробництва кисломолочних напоїв. Корисні властивості кефіру пов’язані із присутністю в ньому мікроорганізмів здатних відновлювати природні захисні властивості мікрофлори шлунково-кишкового тракту. Він має чистий кисломолочний смак та містить, %: жири (1…5 ), білки (більше 2,7), вуглеводи (4 ), органічні кислоти(0,9), насичені жирні кислоти (2), мінеральні речовини (0,7) та вітаміниДокумент Удосконалення технології сиропу крем-брюле(2021) Костенко, Олена Валентинівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаThe existing technology of creme brulee syrup is imperfect, because there are no clear recommendations for the production of creme brulee syrup, and the technological process of obtaining the syrup is very long, energy-intensive and requires the presence of a boiler. Therefore, the development of a new method of obtaining crème brûlée syrup within the technology of the ice cream of the same name is an actual direction of scientific workДокумент Актуальність споживання безлактозних молочних продуктів(2023) Павлюк, Ірина Вікторівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Басс, Оксана ОлександрівнаПроаналізовано науково-дослідні роботи, статті, матеріали конференцій, технології удосконалення безлактозних молочних продуктів.Документ Використання бета-глюкану як поліфункціонального інгредієнта у виробництві молочних продуктів(2022) Сапіга, Вікторія Ярославівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Михалевич, Артур Петрович; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаСучасні тенденції розвитку харчової промисловості спрямовані на розробку нових ви- дів функціональних харчових продуктів, що відповідають вимогам здорового харчування. На відміну від харчових продуктів традиційного складу, де головна увага приділяється харчовим і сенсорним функціям, функціональні харчові продукти характеризуються наданням переваги фізіологічним функціям, тобто регуляції захисних механізмів, фізичного стану, запобіганню старінню та лікуванню захворювань, пов'язаних з надмірною вагою.Документ Використання бета-глюканів у виробництві молочних продуктів(2022) Сапіга, Вікторія Ярославівна; Михалевич, Артур Петрович; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаВиробництво харчових продуктів є конкурентоспроможною галуззю, і виробник завжди прагне знаходити нові інгредієнти для розширення асортиментного ряду та забезпечення потреб споживачів. Крім того, все більший інтерес приділяється «натуральним» і здоровим продуктам з низьким вмістом холестерину, калорій і жирів, але з високим вмістом харчових волокон.