Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Комп’ютерне моделювання руху потоків у рідинно-газовому струминному апараті(2022) Слюсенко, Андрій Михайлович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро МиколайовичДля комп’ютерного моделювання руху потоків у струминному апараті (ежекторі) використано модуль гідрогазодинаміки CFX академічної версії програми ANSYS. При моделюванні розглядається двофазна система рідина-газ (вода-повітря). Для врахування турбулентності, яка виникає в потоці, прийнято k-ε модель турбулентності. Оскільки моделюється двофазна система, в якій відбувається передача маси та енергії між середовищами, то прийнято багатофазну модель Ейлера Mixture. Вхід активного і пасивного потоків в ежектор задано через масову витрату та тиск відповідно. В усіх дослідженнях розглядається вільний витік рідинно-газової суміші з камери змішування струминного апаратаДокумент Модернізація процесу сульфітації продуктів цукрового виробництва(2012) Хитрий, Ярослав Сергійович; Пономаренко, Віталій ВасильовичВ цукровій промисловості є декілька технологічних процесів, які можуть бути проведені в інтенсивних ежекційних апаратах. Такі апарати вигідно відрізняються від відомих простотою конструкції, можуть працювати в широкому діапазоні зміни параметрів газу, дозволяють легко регулювати робочий процес, мають низьку металоємкість, високу інтенсивність масообмінних процесів. Крім того, при таких перевагах вони також можуть бути виготовлені в майстернях цукрових заводів за власні кошти. In the sugar industry there are several processes that can be spent in intensive ejection apparatus. Such devices are significantly different from known designs, can work in a wide range of gas parameters make it easy to adjust the workflow with low metaloyemkist, high intensity mass transfer processes. In addition, when such benefits, they may also be made in the workshops of sugar factories at their own expense.Документ Дослідження ежектора з подовженою камерою змішування(2016) Хитрий, Ярослав Сергійович; Пономаренко, Віталій Васильович; Губаненко, Юрій ЮрійовичЗдійснення технологічних процесів фізико-хімічної обробки харчової сировини пов'язано з массообмінними процесами, переміщенням і перемішуванням твердої, газоподібної або рідкої фаз. Найбільшого поширення набули механічний і гідродинамічні способи інтенсифікації процесів, що основані на локальному введенні енергії. Такі процеси досить просто можна здійснити використовуючи ежекційні апарати.