Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Глобальна продовольча безпека: виклики сьогодення та шляхи їх подолання
    (2023) Пєтухова, Ольга Михайлівна; Грущенко, Альвіна Віталіївна
    Аналізується глобальна продовольча проблема неефективного виробництва, розподілу та використання харчових продуктів по всьому світу. Досліджено трактування терміну «продовольча безпека». Зазначено, що система продовольчої безпеки базується на чотирьох основних принципах: самозабезпеченість, незалежність, доступність та якість. Наголошено, що існує ряд інших причин, які впливають на формування продовольчої безпеки. Зроблено висновок щодо погіршення ситуації із системою глобальної продовольчої безпеки. Визначено проблеми, що загрожують продовольчій безпеці. Незважаючи на ці проблеми, міжнародне суспільство розробляє план дій задля того, аби в майбутньому забезпечити себе якісною, екологічною та безпечною продукцією. Тому вже сьогодні у сфері виробництва харчових продуктів використовуються альтернативні джерела енергії, сучасні технологічні й продуктові інновації та зміна поведінки споживачів у ставленні до харчування в цілому. The global directions of domestic investment in the post-war period are outlined. The important role of foreign investments was noted. The interpretation of the term "food safety" was studied. It is noted that the food security system is based on four main principles: self-sufficiency, independence, availability and quality. It is emphasized that there are a number of other reasons that affect the formation of food security. A conclusion was made regarding the deterioration of the situation with the global food security system. Problems threatening food security have been identified. Despite these problems, international society is developing an action plan in order to provide itself with high-quality, ecological and safe products in the future. Therefore, already today in the field of food production, alternative energy sources, modern technological and product innovations and a change in consumer behavior in relation to food as a whole are used.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тенденції та перспективи розвитку підприємств харчової промисловості України
    (2019) Сілакова, Ганна Віталіївна; Пєтухова, Ольга Михайлівна
    В роботі досліджено фактори, що стримують розвиток харчової промисловості України. Визначено, що стратегія подальшого розвитку харчової промисловості повинна базуватись на формуванні інноваційного промислового потенціалу; модернізації її галузей з метою підвищення глибини переробки; впровадженні енергозберігаючих технологій; залученні в оборот підприємств харчової промисловості вторинних ресурсів; залученні інвестицій і, як наслідок, підвищенні якості життя різних соціальних верств населення. З метою ефективного інноваційного розвитку галузей харчової промисловості, залучення інвестицій і переходу до нового технологічного укладу необхідно об’єднати зусилля держави, науки і бізнесу, які сприятимуть вирішенню проблем продовольчої безпеки.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи розвитку експортного потенціалу АПК України
    (2019) Сілакова, Ганна Віталіївна; Пєтухова, Ольга Михайлівна
    Досліджено стан та перспективи розвитку плодоовочеконсервної промисловості України. Визначено найбільш перспективні сегменти розвитку з точки зору зростання обсягів експорту. Наведено основні можливості України в сегменті свіжих фруктів, овочів та продуктів їхньої переробки у сусідстві з ЄС.
  • Ескіз
    Документ
    Формування конкурентних переваг як фактор забезпечення економічної безпеки підприємств
    (2019) Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сілакова, Ганна Віталіївна
    В роботі визначено сутність економічної безпеки підприємства з позиції наявності у нього конкурентних переваг, оскільки саме конкурентні переваги сприяють підвищенню рівня економічної безпеки і забезпечують захищеність шляхом досягнення більш стійкого положення на ринку та можливість отримання більш високих економічних результатів у довгостроковій перспективі. Наведено класифікацію факторів, що впливають на досягнення конкурентних переваг підприємств. Визначено порядок формування конкурентних переваг підприємства.
  • Ескіз
    Документ
    Формування системи економічної безпеки інноваційного розвитку підприємства
    (2018) Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сілакова, Ганна Віталіївна
    Досліджено сутність системи економічної безпеки інноваційного розвитку підприємства. Обґрунтовано процедуру та змістовне наповнення етапів побудови системи економічної безпеки інноваційного розвитку підприємства. Зроблено висновок, що побудова системи економічної безпеки інноваційного розвитку за описаною послідовністю дозволить підготувати всі структури підприємства до ефективної розробки та реалізації стратегії інноваційного розвитку, що відповідає поточному стану підприємства та забезпечить стійкість його економічної безпеки. The essence of the system of economic security of innovative development of the enterprise is investigated. The procedure and content of the stages of building the system of economic security of the company's innovative development are justified. The conclusion is drawn that the construction of the system of economic security of innovative development according to the described sequence will allow to prepare all structures of the enterprise for effective development and implementation of an innovation development strategy that corresponds to the current state of the enterprise and ensures the stability of its economic security.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз власного капіталу як фактору забезпечення фінансової безпеки підприємств
    (2018) Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сілакова, Ганна Віталіївна
    Обґрунтовано значення власного капіталу для прийняття управлінських рішень. Визначено завдання власного капіталу для забезпечення фінансової безпеки підприємства.Обґрунтовано принципи аналізу формування та використання власного капіталу.Досліджено фактори, що впливають на вартість капіталу. Сформовано етапи аналізу власного капіталу, прийнятні до використання на вітчизняних підприємствах. Проаналізовано методичні підходи до аналізу власного капіталу підприємства. Сформульовані підходи до аналізу власного капіталу підприємств з позиції забезпечення їх фінансової безпеки. The value of equity for management decisions is justified. The tasks of own capital are determined to ensure the financial security of the enterprise. The principles of the analysis of formation and use of own capital are grounded. The factors influencing the cost of capital are investigated. Stages of the analysis of own capital, acceptable for use at the domestic enterprises are generated. Methodical approaches to the analysis of the company's own capital have been analyzed. Approaches to the analysis of enterprise equity have been formulated from the viewpoint of ensuring their financial security.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна складова національної безпеки країни
    (2018) Пєтухова, Ольга Михайлівна
    Обґрунтовано важливість вивчення впливу інновацій на національну безпеку, а також виділення інноваційної складової національної безпеки країни.Визначено основні загрози інноваційній економіці країни. Досліджено зміст інноваційної складової національної безпеки країни. Обґрунтовано необхідність розроблення системи індикаторів, що дозволить проводити розрахунки проникнення інновацій у вітчизняну економіку, здійснювати співставлення між країнами та дадуть можливість оцінити ефективність інноваційних процесів. The importance of studying the influence of innovations on national security, as well as highlighting the innovative component of the national security of the country, is grounded. The main threats to the country's innovative economy are identified. The content of the innovative component of the national security of the country is investigated. The need for the development of a system of indicators is substantiated, which will allow to calculate the penetration of innovations into the domestic economy, to carry out a comparison between countries and will provide an opportunity to assess the effectiveness of innovation processes.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан та тенденції розвитку виробництва спирту в Україні
    (2018) Пєтухова, Ольга Михайлівна; Шевченко, Людмила Олександрівна
    Досліджено стан виробництва спирту в Україні. Доведено утворення двох центрів прийняття стратегічних та оперативних управлінських рішень у даній сфері. Обґрунтовано необхідність пошуку нових підходів до формування подальшої стратегії розвитку підприємств-виробників спирту. Запропоновано напрями розвитку підприємств спиртової промисловості. HestateofalcoholproductioninUkraineisinvestigated. The formation of two centers for the adoption of strategic and operational management decisions in this area was proved. The necessity of searching for new approaches to the formation of a further strategy for the development of alcohol-producing enterprises is substantiated. Directions for the development of enterprises of the alcohol industry are proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Підприємницький маркетинг
    (2018) Пєтухова, Ольга Михайлівна; Чижевська, А. І.
    Охарактеризовано основні задачі, з якими стикається сучасне підприємництво. Сформульовано основні напрями реалізації підприємницького маркетингу в сучасних умовах. Зроблено висновок, що нові підприємства повинні встановити для себе кількісні цілі та визначитись, на якому типі маркетингу зосередити увагу, а потім концентрувати всі зусилля у цьому напрямі. Обґрунтовано, що керівництво новостворених підприємств повинне володіти широким спектром різноманітних знань, навичок та вмінь, щоб допомогти своїм зростаючим підприємствам досягти успіху. The main tasks facing modern entrepreneurship are characterized. The main directions of realization of entrepreneurial marketing in modern conditions are formulated. It is concluded that new enterprises must establish quantitative goals for themselves and decide on which type of marketing to focus on, and then concentrate all efforts in this direction. It is justified that the management of newly established enterprises should have a wide range of diverse knowledge, skills and abilities to help their growing enterprises succeed.
  • Ескіз
    Документ
    Контролінг як важлива складова інноваційного розвитку підприємства
    (2018) Пєтухова, Ольга Михайлівна
    Обгрунтовано, щоінновації в роботі підприємств потребують створення нових управлінських механізмів. Визначено контролінг інноваційних процесів ключовим елементом в системі управління інноваційним розвитком підприємства. Досліджено значення та організацію контролінгу в сфері управління інноваційною діяльністю підприємства. Розглянуто системний, процесний і ситуаційний підходи до управління інноваційним розвитком підприємства. Представлено етапи процесу контролінгу в сфері інновацій та охарактеризовано їх змістовне наповнення. It is substantiated that innovations in the work of enterprises require the creation of new management mechanisms. Controlling of innovative processes is defined as a key element in the system of management of innovative development of the enterprise. The importance and organization of controlling in the field of management of innovative activity of the enterprise is investigated. The system, process and situational approaches to the management of innovative development of the enterprise are considered. The stages of the controlling process in the sphere of innovations are presented and their content is characterized.