Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Окиснювальні процеси в масляній пасті з порошком із червоного столового буряка у процесі її зберігання(2015) Подковко, Оксана Анатоліївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаПопулярним у наш час стало вживання низькожирних харчових продуктів. У масложировій промисловості таким продуктом є масляна паста, яка є «аналогом» вершковот'о масла і, на відміну від масла, масова частка жиру продукту становить (39...49) % [І]. Доказано, що введення до складу продукту біологічно активних речовин рослинного походження дозволяє знизити ризик хронічних та онкологічних захворювань. Нами розроблена масляна паста з порошком із буряка. A popular nowadays become nyzkozhyrnyh consumption of food. In maslozhirovoj industry such product is oily paste, which is "analogous" vershkovot'o oil and, unlike oil, fat mass fraction of product (39 ... 49)% [I]. Proved that the introduction of the product biologically active plant substances can reduce the risk of chronic diseases and cancer. We develop oil paste of powdered beets.Документ Дослідження кольороутворюючих властивостей порошків із буряка, отриманих різними методами сушіння(2016) Рашевська, Тамара Олексіївна; Подковко, Оксана АнатоліївнаНа сьогодні розроблено технологію масляної пасти на молочно-рослинній основі із додаванням порошку буряка, що обумовлює привабливий рожевий колір готового продукту. Метод сушіння буряка-сировини впливає на кінцевий склад отриманої добавки, включаючи вміст так званих беталанінів, що складаються із пігментів червоного (бетаціанінів) та жовтого (бетаксантінів) кольорів. Наявність барвних речовин, їх кількість, стійкість до зміни pH середовища відіграють важливу роль на формування споживчих характеристик продукту. Метою роботи було дослідження кольороутворюючих властивостей, а саме інтенсивності забарвлення та відтінку порошків з буряка для використання у складі масляної пасти. At present, the technology of oil pastes milk and plant-based powder with addition of beet, which makes an attractive pink color of the finished product. The method of drying beet-material effect on the final composition of the resulting additive, including the contents of the so-called betalaniniv consisting of red pigments (betatsianiniv) and yellow (betaksantiniv) colors. The presence of coloring substances, their quantity, resistance to changes in pH environment play an important role in the formation of consumer product characteristics. The aim was to study koloroutvoryuyuchyh properties, such as color intensity and hue of beet powders for use in oil paste.