Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування вибору плодово-ягідних сиропів у технології згущених молочних консервів з цукром і наповнювачами
    (Інститут продовольчих ресурсів, 2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Обґрунтовано підбір плодово-ягідних сиропів для застосування у технології згущених молочних консервів за основними критеріями: доступність сировини, хімічний склад, фізико-хімічні характеристики. Grounded selection of fruit syrups for use of technology condensed canned milk for main criteria: availability of raw materials, chemical composition, physical and chemical characteristics.
  • Ескіз
    Документ
    Адгезивні властивості згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами в аспекті ресурсозбереження
    (2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Татьяна Григорьевна
    На основі розрахунку показників міцності адгезії доведена доцільність використання згущеного молока з цукром та згущеного молока з цукром і наповнювачем шипшини у кондитерській промисловості. За показником міцності адгезії проведений раціональний підбір пакувальних матеріалів та технологічного обладнання для виробництва згущених молочних продуктів. Based on calculation of strength of adhesion demonstrated the feasibility of using sweetened condensed milk and evaporated milk with sugar and filler hips in the confectionery industry. In terms of the strength of adhesion promoted rational selection of packaging materials and process equipment for the production of condensed milk products.
  • Ескіз
    Документ
    Осмотичний тиск та активність води у згущених молочних консервах з цукром і плодово-ягідними сиропами
    (Національний університет харчових технологій, 2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Описано вплив активності води та осмотичного тиску на якість згущених молочних консервів з цукром. Наведено методику визначення осмотичного тиску через температури замерзання зразків молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами. Встановлено, що осмотичний тиск та активність води у розроблених продуктах рівні відповідним значенням у продуктах, що виготовлені за класичною технологією. Was describing the effect of water activity and osmotic pressure on the quality of canned condensed milk and sugar. The method of determining the osmotic pressure due to freezing of samples of canned milk with sugar and fruit and berry syrup. Established that the osmotic pressure and water activity in developed product level corresponding value in the products produced by classical technology.
  • Ескіз
    Документ
    Технології морозива-щербет з фруктозою та біологічно повноцінними інгредієнтами
    (Національний університет харчових технологій, 2014) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія Валеріївна; Михайлюк, Ірина Юріївна
    Доведено доцільність використання цукрових замінників та рослинних інгредієнтів, що дозволяє збалансувати готовий продукт за вмістом вітамінів і мінеральних речовин. Встановлено, що повна заміна цукру на фруктозу у складі морозива-щербет дозволить зменшити калорійність продукту, а введення біологічно-повноцінних інгредієнтів забезпечить отримання продукти з привабливими споживчими характеристиками, з покращеним вітамінним і мінеральним складом. The expediency of using sugar substitutes and herbal ingredients that balances the finished product for vitamins and minerals. Established that a complete replacement of sugar with fructose as part of an ice cream sorbet will reduce calorie product, and the introduction of bio-high-grade ingredients provide obtaining products with attractive consumer features, with improved vitamin and mineral composition.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні технології згущених молочних консервів
    (2013) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Пухляк, Анастасія Григорівна; Гончаров, Георгій Іванович; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    З метою підвищення біологічної цінності згущених молочних консервів, покращення збалансованості їх хімічного складу, зниження показників глікемічності на кафедрі технології молока і молочних продуктів Національного університету харчових технологій були розроблені технології згущених молочних консервів з фруктозою та згущених молочних консервів з цукром та плодово-ягідними сиропами. Встановлено, що біологічна цінність молока згущеного з цукром (контроль) складає 39,2%; молока згущеного з цукром і сирпом «шипшина-глід» - 46%; згущеного молока з цукром і сиропом «шуравлина-чорниця» - 27,5%. Експериментально встановлено, що введення до складу згущеного молока з цукром плодово-ягідних сиропів забезпечує наступне збільшення вмісту вітамінів та мінералів у порівнянні з молоком згущеним з цукром: кальцію на 10,1%, магнію – на 30,7%, фосфору – на 9,8%, заліза – на 1%; вітамінів В1 – на 62%, В2 – на 83%. Було проведено дослідження показників перетравлюваності згущених молочних консервів з фруктозою комплексом протеолітичних ферментів: пепсин і трипсин. Since the chemical composition of condensed canned milk with sugar does not meet the modern requirements of nutrition, namely daily needs in the use of vitamins, minerals and nutrients, it is proposed to use as filler for canned milk plant material. Plant origin supplements can reduce the deficit of daily diet in vitamins, minerals and other nutrients. Fruit syrups are recommended from wide range of fillers for use thanks to their organoleptic, physical and chemical characteristics. The analysis of trends in the food products market has shown that due to unhealthy diet, which leads to the development of several diseases (cardiovascular, obesity, tachycardia, and hypertension), there exists the need for health-care, dietary, healthy and functional products. Analysis of Ukrainian nutrition shows lack of nutriciology due to inadequate consumption of vitamins, minerals, and overload of carbohydrates. Taking into account current priorities of food industry direction nutrition the technologies of condensed canned milk with sugar and fruit and berry syrups and technology of canned milk with sweeteners (fructose and crystalline fructose syrups) were developed by department of the technology of milk and dairy products. It was found out that adding syrups contributes to the formation of better consistency comparing with traditional products, generates stronger taste and smell of the product. It was established that introduction of the fruit syrups in milk cans allows to receive product with a higher content of biologically active substances.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія згущеного молочного продукту з горіхово-яблучною пастою
    (2013) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Розроблено технологію згущеного молочного продукту з горіхово-яблучною пастою, що передбачає паралельну підготовку молочної основи та горіхово-яблучної пасти. Експериментально встановлено, що раціональна масова частка внесення горіхово-яблучної пасти становить 38-40 % від маси згущеної молочної основи. The technology of condensed milk product with nut and apple paste is developed, which provides a parallel preparation of milk-based and nut-apple paste. It is determined that experimentally rational mass fraction making nut and apple paste is 38-40% of the mass of condensed milk base.
  • Ескіз
    Документ
    Плодово-ягідні сиропи - перспективні наповнювачі згущених молочних консервів
    (2012) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія Валеріївна
    Представлені основні напрямки розвитку молочноконсервної галузі України. Обгрунтовано технологічні режими внесення плодово-ягідних сиропів в згущені молочні продукти. The main directions of development of Dairy Industry of Ukraine. Sound technological modes of making fruit syrups, concentrated milk products.