Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 21
  • Ескіз
    Документ
    Одержання біогазу і кормової біомаси завдяки утилізації стічних вод пивоварного виробництва
    (Український державний університет харчових технологій, 2001) Нікітін, Геннадій Олексійович; Салюк, Анатолій Іванович; Малюжко, Олена Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Тест-методи аналізу харчових продуктів
    (2001) Іщенко, Віра Миколаївна; Салюк, Анатолій Іванович; Тилтіна, Людмила Іванівна; Рябокінь, Іван Григорович; Полумбрик, Олег Максимович
  • Ескіз
    Документ
    Біотехнологія очищення грунтів та водойм, забруднених нафтопродуктами
    (1995) Стабнікова, Олена Всеволодівна; Салюк, Анатолій Іванович; Грегірчак, Наталія Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Новий підхід до проблеми очищення стічних вод на підприємствах м’ясомолочної промисловості
    (1993) Салюк, Анатолій Іванович
    Підтверджено, зокрема, у виробничих умовах, що шляхом метанової ферментації можна досягти зниження концентрації забруднень до 98% вихідної. Після цього такі стоки можуть без перешкод скидатися у загальноміський колектор. їх також можна доочищати до встановлених гранично допустимих концентрацій при скиданні у природні водоймища. Confirmed, particularly in a production environment that by methane fermentation can be achieved by reducing the concentration of contaminants up to 98% output. Then these flows can be dropped in without a problem citywide collector. they can also be doochyschaty the established maximum allowable concentrations for discharges into natural water bodies.
  • Ескіз
    Документ
    Створення високоефективного обладнання для мікробіологічного виробництва ротавірусної вакцини для ВРХ і свиней
    (1987) Білоткач, Катерина Михайлівна; Дзюблик, Д. В.; Салюк, Анатолій Іванович; Трохименко, Олена Петрівна
    Обгрунтовано доцільність використання ротавірусної вакцини при вирощуванні великої рогатої худоби та свиней. The appropriateness of rotavirus vaccines in growing cattle and pigs
  • Ескіз
    Документ
    Тест-методи аналізу харчових продуктів
    (1987) Іщенко, Віра Миколаївна; Салюк, Анатолій Іванович; Тилтіна, Людмила Іванівна; Рябокінь, Іван Григорович; Полумбрик, Олег Максимович
    Для аналізу харчових продуктів і продовольчої сировини використовують різні методи: титриметричні, електрохімічні, фотометричні, спектрофотометричні, рефрактометричні, хроматографічні, атомно-абсорбційна спектрофотометрія, біологічні методи.Для анализа пищевых продуктов и продовольственного сырья используют различные методы: титриметрические, электрохимические, фотометрические, спектрофотометрические, Рефрактометрические, хроматографические, атомно-абсорбционная спектрофотометрия, биологические методы.For the analysis of food products and raw materials using different methods: titrimetric, electrochemical, photometric, spectrophotometric, Refractometric, chromatography, atomic absorption spectrophotometry, biological methods.
  • Ескіз
    Документ
    Перероблення відходів рослинного походження з отриманням біогазу
    (2002) Слюсаренко, О. В.; Салюк, Анатолій Іванович
    При переробці рослинних продуктів утворюється до 30% відходів. Розглядається проведення метанової ферментації на різних відходах рослинного походження. Перший етап переробки включає подрібнення та гідроліз 5%-м розчином сульфатної кислоти чи 10%-м розчином гідроксиду натрію з наступною нейтралізацією. Другий етап – анаеробне зброджування. Максимальний вихід біогазу було отримано з відходів картоплі та капусти. During the processing of plant products produced up to 30% of waste. Is seen holding a methane fermentation at different waste plant. The first stage of processing involves crushing and hydrolysis of 5% solution of sulfuric acid and 10% sodium hydroxide solution, followed by neutralization. The second stage - anaerobic digestion. The maximum yield of biogas was obtained from waste potatoes and cabbage.
  • Ескіз
    Документ
    Водорості – перспективне джерело одержання біопалива
    (2009) Пустовойт, А. А.; Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій Іванович
    Надаються відомості про те що, більш перспективним джерелом сировини для виробництва біопалива є водорості. З одного гектара землі можна одержати 446 л соєвого масла, або 952 л соняшникового масла, або 1190 л рапсового. З такої ж площі водної поверхні можна виробити до 95000 л масла з водоростей. Provides information about what is more promising source of raw material for the production of biofuels is algae. From one hectare of land available 446 liters of soybean oil, or 952 liters of sunflower oil, rapeseed or 1190 liters. From the same area of the water surface can produce up to 95,000 liters of oil from algae.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація режиму культивування біологічних агентів при виробництві інактивованої ротавірусної вакцини
    (2004) Білоткач, Катерина Михайлівна; Салюк, Анатолій Іванович; Дзюблик, Ірина Володимирівна; Трохименко, Олена Петрівна; Коршун, Л. М.
    Розглядається питання виробництва культуральних вакцин шляхом використання клітин тварин як субстрату для репродукції вірусів. Досягти високої щільності клітин можна шляхом підтримування в середовищі культивування оптимальних концентрацій субстратів росту: глюкози, глютаміну, лактату іонів амонію. Для дослідження впливу різних початкових концентрацій субстратів на питому швидкість росту клітин щодоби відбирали проби середовища та визначали концентрації глюкози, глютаміну, лактату амонію. Встановлено, що оптимальними концентраціями є: глюкози - 0.5 г/л, глютаміну – 0.8 г/л. The question of cultural production of vaccines using animal cells as a substrate for the reproduction of viruses. To achieve high cell density can be achieved by maintaining in the culture medium of optimal concentrations of growth substrates: glucose, glutamine, lactate ammonium ions. To study the effect of different initial concentrations of substrates on the specific growth rate of cells samples were collected daily environment and determine the concentration of glucose, glutamine, ammonium lactate. Found that the optimal concentrations are: glucose - 0.5 g / l glutamine - 0.8 g / l.
  • Ескіз
    Документ
    Використання спіруліни у виробництві кормів для птахофабрик
    (2003) Шафран, Н. В.; Салюк, Анатолій Іванович; Котинський, Андрій Валерійович
    Розглядаються мікроводорості спіруліна які за хімічним складом і поживними властивостями немає собі рівних у світі. Білки, вміст яких сягає до 70%, велика кількість амінокислот, мінеральних речовин. Враховуючи все це спіруліна може стати цінною добавкою як в домашньому так і в промисловому птахівництві. Рассматриваются микроводоросли спирулина которые за химическим составом и питательными свойствами не имеет себе равных в мире. Белки, содержимое которых достигает до 70%,большое количество аминокислот, минеральных веществ. Учитывая все это спирулина может стать ценной добавкой как в домашнем так и в промышленном птицеводстве. Spirulina microalgae considered that the chemical composition and nutritional quality is unmatched in the world. Proteins, the content of which is up to 70%, a large number of amino acids and minerals. Given all that spirulina can be a valuable addition to your home as well as in the poultry industry.