Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    ТОВ «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА» – один із найбільших виробників та постачальників натуральних харчових барвників в Україні
    (2022) Полевик, Ольга; Івчук, Надія Павлівна; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Проаналізовано особливості використання природних харчових барвників ТОВ «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА» у виробництві оздоровчих харчових продуктів. Компанія є одним з найбільших виробників та постачальників натуральних харчових барвників в Україні, для виготовлення яких використовує високоякісні інгредієнти та технологічний супровід щодо застосування своїх продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Обгрунтування вибору зерна вівса як сировини для отримання оздоровчих продуктів
    (2006) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Івчук, Надія Павлівна
    Проаналізовано ефекти накопичення мінеральних елементів у різних зернових культурах при пророщуванні зі штучних живильних середовищ. Встановлено, що полісахариди визначають кількість мінеральних елементів, яку поглинають клітинні оболонки зернових культур зі штучних живильних середовищ. Максимальний ефект накопичення мінеральних елементів виявлено для зерна вівса. Збагачене мінеральними речовинами зерно вівса є перспективною сировиною для створення на його основі продуктів оздоровчого призначення.
  • Ескіз
    Документ
    Наукові основи розроблення оздоровчих продуктів на основі мінералізованої зернової сировини
    (2005) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег Анатолійович; Островська, А. О.; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Робота присвячена з'ясуванню можливостей максимального накопичення в рослинах мінеральних сполук у процесі пророщування. Встановлено, що в процесі пророщування зерна відбувається біотрансформація мінеральних елементів живильного середовища з неорганічної форми в органічну. Висока біодоступність та мінімальна токсичність отриманих органічних форм мінеральних елементів визначають доцільність та перспективність широкого використання пророщеного таким чином зерна у складі біологічно активних добавок до їжі та спеціальних продуктів профілактичного призначення.