Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Роль експертних досліджень в регулюванні податкових надходжень та забезпеченні якості тютюнових виробів
    (2019) Кулакевич, Аліна Олегівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна
    Наразі визначальними факторами митного контроль є, з одного боку, забезпечення безпеки постачання товарів в рамках міжнародної торгівлі, протидія контрабанді, забезпечення безпеки державних кордонів; з іншого – спрощення процедури митного контролю з максимальною його ефективністю. Важливою складовою сучасної парадигми митної політики виступає митна експертиза, яка відіграє провідну роль в рамках процедур митного контролю та митного оформлення товарів.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз контролю якості тютюнових виробів на ринку України
    (2019) Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Кулакевич, Аліна Олегівна; Чорна, Тетяна Миколаївна
    Завдяки інвестиціям відбулася модернізація та технічне переоснащення підприємств, що дозволило забезпечити виробництво тютюнової продукції, яка відповідає міжнародним вимогам якості. Заходи державного контролю на тютюновому ринку, в тому числі значне підвищення податків, будуть сприяти покращенню як здоров`я споживачів, так і економіки нашої країни. Міжнародні зобов’язання України та положення законодавства України вимагають створення державного координаційного механізму з контролю над тютюном.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості оподаткування імпорту тютюнових виробів
    (2019) Дричик, Марія Юріївна; Кулакевич, Аліна Олегівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Чорна, Тетяна Миколаївна
    Особливістю оподаткування імпорту тютюнових виробів полягає в тому, що вони належать до списку підакцизних товарів. Перспективою подальших досліджень є встановлення порушення оподаткування тютюнових виробів та їх фальсифікація.
  • Ескіз
    Документ
    Формування суспільної культури екобезпечного розвитку засобами освіти
    (2019) Попова, Інна Вадимівна; Чорна, Тетяна Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми фальсифікації молока в Україні
    (2018) Поштар, Марія Миколаївна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Роботько, Анастасія Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна
    Значні втрати внаслідок фальсифікації несе споживач й суспільство в цілому. При широкому розповсюдженні фальсифікації, виникає ризик втрати здоров’я членами суспільства, знижується тривалість життя, смертність від хвороб і харчових отруєнь, що в цілому негативно позначається на якості життя населення країни. Відповідно питання щодо ідентифікації та визначення фальсифікації молока і молочних товарів, є важливим завданням в контексті забезпечення національної безпеки держави. Considerable losses as a result of falsification are borne by the consumer and society as a whole. With widespread falsifications, there is a risk of loss of health by members of society, life expectancy, mortality from illness and food poisoning, which in general negatively affects the quality of life of the population. Accordingly, the issue of identification and identification of falsification of milk and dairy products is an important task in the context of ensuring the national security of the state.
  • Ескіз
    Документ
    Роль засобів освіти у формуванні екобезпечного розвитку України
    (2018) Чорна, Тетяна Миколаївна; Попова, Інна Вадимівна; Мазур, Лариса Михайлівна
  • Ескіз
    Документ
    Контроль за безпекою продуктів харчування
    (2010) Заєць, Віра Анатоліївна; Чорна, Тетяна Миколаївна
    Норми безпеки. Які повинні міститися в державних стандартах залишаються незмінними вже тривалий час, зусилля вітчизняних стандартизаторів і споживачів ігноруються державними інститутами. В Україні якість і безпека продуктів харчування є питанням, яке хвилює не лише спеціалістів, а й пересічних громадян. Norms of safety. What must be contained in state standards remain unchanging already long time, effort of home standard and consumers ignored by state institutes. In Ukraine quality and safety of foodstuffs are a question, that worries not only specialists but also ordinary citizens.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми правового регулювання обороту ГМО на території України
    (2010) Чорна, Тетяна Миколаївна; Заєць, Віра Анатоліївна
    Основна мета створення ГМО – покращення корисних характеристик організму-донора (наприклад, підвищення стійкості рослини до шкідників, гербіцидів та захворювань). Загалом науковці стверджують, що при вирощуванні ГМО виникає три групи ризиків: - негативний вплив на організм людини; - негативний вплив на навколишнє середовище; - глобальні ризики (активізація критичних вірусів, економічна безпека). A primary purpose of creation of GMO is an improvement of useful descriptions of organism-donor (for example, increase of firmness of plant to the wreckers, herbicides and diseases). Research workers assert on the whole, that there are three groups of risks at growing of GMO: - negative influence is on the organism of man; - negative influence is on an environment; - global risks (activation of critical viruses, economic security).
  • Ескіз
    Документ
    Якість продукції та харчування населення України
    (2010) Заєць, Віра Анатоліївна; Чорна, Тетяна Миколаївна
    Якість продукції визначають як сукупність властивостей, які обумовлюють її здатність задовольняти певні потреби у відповідності з її призначенням. Харчування – один із найголовніших факторів, що визначає здоров’я населення.Quality of products is determined as totality of properties that stipulate her ability to satisfy certain requirements in accordance with her setting. Feed - one of the most important factors, that determines the health of population.