Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
62 результатів
Результати пошуку
Документ Використання ягід бузини звичайної в технологіях томатних соусів(2018) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Марченко, Вікторія Євгеніївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати дослідження щодо можливості застосування плодів бузини звичайної звичайної в технологіях консервованих продуктів та харчових концентратів. З цієї метою отримано пюре із бузини звичайної, досліджено його якісні та фізико-хімічні показники.Документ Дослідження вмісту важких металів і нітрозосполук в концентрованих томатопродуктах(2017) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр СеменовичУ статті наведено результати комплексної оцінки ботанічних сортів томатів, томатної пасти та соусів на їх основі, проаналізовано зміни якості нових продуктів при термічній обробці. The article provides the results of unified assessment of tomato cultivars, sorts of tomato paste and sauces made of it as well as analyzes the changes in quality of new products after heat treatment.Документ Інноваційні технології у виробництві сушених фруктів(2016) Швецова, Інга Володимирівна; Перець, Анастасія Олегівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ роботі описано результати застосування комбінованого способу сушіння для отримання чорносливу з відмінними органолептичними та фізико-хімічними показниками. Даний спосіб дозволяєте отримати продукт кращої якості з меншими енергетичними витратами. The paper describes the results of using a combined drying method to obtain prunes with excellent organoleptic and physicochemical parameters. This method allows you to get a better quality product with lower energy costs.Документ Застосування процесу осмотичного зневоднення в технологіях виробництва продуктів з гарбуза(2016) Штим, Катерина Андріївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі розглянуто кінетику осмотичного зневоднення гарбуза водними розчинами NaCl та сахарози. Аналіз отриманих лабораторних результатів осмотичного зневоднення гарбуза показує, що при раціональних концентраціях розчину NаСІ і сахарози вологовміст сировини може зменшуватись до 47 % від початкового значення.Документ Дослідження процесу осмотичного зневоднення яблук(2016) Костючик, Олена Олександрівна; Грушковська, Аліна Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичРобота присвячена осмотичному обробленню яблук. Проведені дослідження з визначення кінетики зміни маси яблук під час осмотичного зневоднення нарізаних циліндрами показали, що швидкість зневоднення збільшується зі збільшенням температури і початкової концентрації розчину. А розмір зразків обернено-пропорційно впливає на кінетику зневоднення.Документ До питання стану забруднення питної води нітратами та їх похідними(2016) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі наведені результати досліджень зразків питної води міста Києва та Київської області на вміст нітрозамінів, нітрозамідів і попередників нітратів. Розглянуті джерела надходження нітратного забруднення.Документ Дослідження впливу попереднього оброблення на тривалість в’ялення томатів(2019) Поцелуйко, Марія Василівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі розглянуто питання впливу попереднього оброблення томатів на тривалість сушіння і якість готової продукції. Показано, що попередньо бланшовані парою та сульфітовані помідори швидше сушаться, мають кращі регідратаційні властивості та колір.Документ Перспективи створення фруктових соусів зі зниженою калорійністю(2019) Дмитрук, Роман Олександрович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичОб’єктом дослідження є соуси зі зниженою калорійністю. Здійснено аналітичні дослідження джерел літератури щодо створення соусної продукції зниженої калорійності.Документ Використання плодово-ягідних порошків в технологіях томатних соусів(2017) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ статті розглянуто технологічні властивості харчових порошків із ягід. Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень якості порошку із чорниці, отриманого методом сушіння з використанням валкової сушарки та подальшим його подрібненням. Дослідження показали, що порошок чорниці є багатим джерелом вітамінів, антиоксидантів та комплексів фенольних сполук.Документ Вплив умов зберігання на якість суниці садової сорту Фестивальна ромашка(2019) Галінська, Олександра Сергіївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати застосування спеціальних пакувальних матеріалів з бар’єрними властивостями та низьких температур для суниці садової сорту Фестивальна ромашка. Результати свідчать, що створення модифікованого газового середовища дозволяє збільшити термін зберігання суниці більше ніж чим в чотири рази та зберегти її якісні характеристики. The paper presents the results of the use of special packaging materials with barrier properties and low temperatures for strawberry garden variety Festival Chamomile. The results show that the creation of a modified gas environment can increase the shelf life of strawberries by more than four times and preserve its quality characteristics.