Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Ways to improve the financial condition of Ukrainian banks(2020) Zakharina, Yelyzaveta; Harkusha, Olena O.Due to the beginning of hostilities in the Donbas region, the general crisis and significant devaluation of the national currency, the financial state of the banking systems of Ukraine has worsened. Theses show us measures that may be the basis for the rehabilitation program of the banking system of Ukraine. The financial condition of our country is important and very dependent on banks. That is why the analysis and search for ways to improve the current state of the banking system was conducted. Через початок бойових дій на Донбасі, загальну кризу та значну девальвацію національної валюти, погіршився фінансовий стан банківських систем України. Тези показують нам заходи, які можуть бути основою для програми реабілітації банківської системи України. Фінансовий стан нашої країни важливий і дуже залежить від банків. Саме тому було проведено аналіз та пошук шляхів покращення сучасного стану банківської системи.Документ The issue of inflation in Ukraine in 2010 – 2019(2020) Bai, Viktoriia; Harkusha, Olena O.The issue of inflation plays a major role in the economy of Ukraine, so an analysis of the state of inflation over the last decade was conducted. The abstracts consider dynamics of inflation in Ukraine in 2010 – 2019. The impact of inflation on life in Ukraine was analyzed. Apart from that, the reasons that influenced the level of inflation were specified and the introduction of the National Bank of Ukraine and their goals were studied in the abstracts. Питання інфляції грає головну роль в економіці України, тому було проведено аналіз стану інфляції за останнє десятиліття. Тези враховують динаміку інфляції в Україні у 2010 – 2019 роках. Проаналізовано вплив інфляції на життя в Україні. Крім того, в тезах були конкретизовано причини, що вплинули на рівень інфляції та було досліджено запровадження Національного банку України та їх цілі.Документ The use of sea buckthorn meal in the food industry(2020) Gerasimenko, Daria; Harkusha, Olena O.Worldwide, 1/3 of all food produced for human consumption is lost or wasted. Proper recycling of food waste can reduce losses and contribute to efficient waste-free production. Sea buckthorn meal, which is consider to be food waste, is a raw material, that can be exploited as a source of high‐value components. In this study the analysis of the use of sea buckthorn meal in the food industry of Ukraine was carried out. The emphasis was made on the use of sea buckthorn meal in the bakery manufacturing. У всьому світі 1/3 всієї їжі, що виробляється для споживання людиною, пропадає або витрачається марно. Правильна переробка харчових відходів може зменшити втрати та сприяти ефективному безвідходному виробництву. Обліпиховий шрот, який вважають харчовими відходами, – це сировина, яку можна використовувати як джерело цінних компонентів. У цьому дослідженні було проведено аналіз використання обліпихового шроту в харчовій промисловості України. Акцент було зроблено на використанні обліпихового шроту у хлібобулочному виробництві.Документ Recent advances in nutrition science(2020) Siderova, Anastasiia; Harkusha, Olena O.In today’s rapid pace of life the issue of daily nutrition is very relevant. Healthy diet is essential to prevent such diseases as type 1 or 2 diabetes, cardiovascular diseases, osteoporosis and bone fractures, dental diseases, cancer, obesity, etc. It is also number one requirement in complex treatment. This study provides the analysis of the recent advances in nutrition science developed by foreign scientists for people with diseases. У сьогоднішньому швидкому темпі життя питання щоденного харчування є дуже актуальним. Здорове харчування має важливе значення для запобігання таких захворювань, як діабет 1 або 2 типу, серцево-судинні захворювання, остеопороз та переломи кісток, стоматологічні захворювання, рак, ожиріння тощо. Це також вимога номер один у комплексному лікуванні. Це дослідження дає аналіз останніх досягнень науки про харчування, розроблених іноземними вченими для людей із захворюваннями.