Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    The theoretical description for aesculetin and quercetin cathodic electrochemical determination in juice
    (2023) Tkach, Volodymyr; Paiva Martins, José Inácio F.; Romanova, Zoriana; Oliveira, Sílvio C.
    Douro juice is one of the symbols of Portugal. The Douro wine region was first marked in the 18th century. The juice has its characteristic smell and taste, due to the presence of some aromatic lactones. But the main nutritional value of the juice is given by its polyphenol composition. Chestnut C. Sativa is one of the most important products and ingredient for Trás-os-Montes cuisine. Vila Regions - Research on chestnut chemicals and nutritional composition confirms that this fruit is low in fat, cholesterol-free and gluten-free. On the other hand, it is a rich source of starch (carbohydrates), protein, dietary fiber, vitamins, minerals (such as potassium, phosphorus and magnesium), lipids and nutrients. Therefore, it should be investigated. Сік Дору є одним із символів Португалії. Виноробний регіон Дору був першим позначений у XVIII ст. Сік має свій характерний запах і смак, завдяки наявності деяких ароматичних лактонів. Але основну харчову цінність соку надають за своїм поліфенольним складом каштан C. Sativa є одним із найважливіших продуктів і інгредієнт для кухні Trás-os-Montes. Дослідження хімічних речовин каштану та його поживний склад підтверджує, що цей фрукт містить мало жиру, не містить холестерину та глютену. З іншого боку, це багате джерело крохмалю (вуглеводів), білку, клітковини, вітамінів, мінералів (такі як калій, фосфор і магній), ліпідів та інших поживні речовин. Отже має бути дослідженим.
  • Ескіз
    Документ
    Gluten-free raw materials for the production of fermented beverages
    (2023) Romanova, Zoriana; Babiychuk, Mykhailo; Kuzma, Stepan; Tkach, Volodymyr
    The current state of the environment encourages the consumption of beverages that not only fill the body with valuable nutrients, but also do not harm the body. Fermented drinks are beverages with high nutritional and biological value. In a liquid at room temperature, microorganisms convert the available sugar into acids (e.g. lactic acid and acetic acid), alcohol and carbon dioxide. The acids ensure the destruction of harmful bacteria that could spoil the drink. This, in turn, increases its shelf life. In addition to acids, fermentation also creates unique flavours and beneficial nutrients. Нинішній стан навколишнього середовища стимулює споживання напоїв, які не тільки насичують організм цінними поживними речовинами, але й не шкодять тіло. Ферментовані напої - це напої з високою харчовою та біологічною цінністю. В рідини при кімнатній температурі мікроорганізми перетворюють доступний цукор на кислоти (напр. молочна кислота та оцтова кислота), спирт і вуглекислий газ. Кислоти забезпечують руйнування шкідливих бактерій, які можуть зіпсувати напій. Це, в свою чергу, збільшує термін його зберігання. На додаток до кислот, бродіння також створює унікальні смаки та корисні поживні речовини.