Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
2500 результатів
Результати пошуку
Документ Сучасні тенденції виробництва снеків для прикорму дітей(2024) Махинько, Людмила Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Бондаренко, Анастасія ВасилівнаРозглянуто сучасні тенденції прикорму дітей. Проаналізовано, що збільшується кількість снеків, виготовлених екструзією, в раціоні дітей.Документ Еволюція функціональності операційної системи iOS: ключові інновації та вплив на користувацький досвід(2024) Вдовенко, Дмитрій Олександрович; Сєдих, Ольга ЛеонідівнаЗ кожним новим оновленням iOS Apple не лише покращує продуктивність системи, але й активно відповідає на виклики часу, інтегруючи новітні технології, такі як штучний інтелект та доповнену реальність, що відкривають нові можливості для користувачів та розробників додатків.Документ Явища електроосмосу та електрофорезу. Застосування в медицині(2020) Воробей, Анна Миколаївна; Медвідь, Наталія Вікторівна; Лазаренко, Михайло ВасильовичПри правильному застосуванні електрокінетичних явищ можна покращити лікування. Насамперед, найбільш дієве використання при захворюванні органів дихання, у офтальмології, косметології, захворюваннях хребта та суглобів, внутрішніх хворобахДокумент Вологість повітря. Вплив вологого середовища на живі організми(2020) Грищенко, Марина Іванівна; Медвідь, Наталія Вікторівна; Лазаренко, Михайло ВасильовичВологість повітря є одним з найважливіших параметрів атмосфери, що характеризується абсолютною та відносною вологістю та чинить значний вплив на життєдіяльність різних організмів.Документ Вплив світла на біологічні об’єкти(2021) Корж, Марія; Лазаренко, Михайло ВасильовичСвітло може впливати на біологічні об’єкти як позитивно, так і негативно. Це залежить від його кольору, інтенсивності та яскравості. Було досліджено вплив не лише на людей, а й на тварин.Документ Причини парникового ефекту та його наслідки(2021) Сидоренко, Микола; Соколова, Олександра; Лазаренко, Михайло ВасильовичПарниковий ефект, який спричиняє глобальне потепління, є одним з найважливіших проблем сучасності. Якщо ми поступово перейдемо до більш екологічно чистих методів, люди мають можливість уникнути великої катастрофиДокумент Підвищення якості ректифікованого етилового спирту шляхом гідроселекції домішок(2024) Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій МихайловичДля підвищення ступеню вилучення і кратності концентрування летких домішок спирту використовують спосіб екстрактивної ректифікації бражного дистиляту, спиртовмісних напіпродуктів та побічних продуктів брагоректифікації в епюраційній (ЕК) і розгінній (РК) колонах шляхом проведення гідроселекції. Для цього на верхні тарілки колон безперервно подають гарячупом'якшену воду або конденсат пари.Документ Оптимізація роботи брагоректифікаційних установок(2024) Булій, Юрій Володимирович; Ободович, Олександр Миколайович; Сидоренко, Віталій ВолодимировичВідомі способи отримання ректифікованого спирту в брагоректифікаційних установках (БРУ), оснащених розгінною колоною (РК), передбачають введення на її тарілку живлення спиртовмісних напівпродуктів і побічних продуктів у вигляді конденсату пари з температурою 25-30 оС. Для ефективного виділення і концентрування летких домішок необхідною умовою є збільшення витрати пари від 2,56 до 3,59 кг/кг безводного спирту (б.с.), введеного в колону (на 28,7 %).Документ Інноваційна технологія циклічної ректифікації(2024) Булій, Юрій ВолодимировичСпівробітниками НУХТ і ТОВ «ТІСЕР» розроблені інноваційна технологія циклічної ректифікації етилового спирту і конструкція ректифікаційної колони, яка забезпечує циклічний перелив рідини по тарілках за безперервної подачі гріючої пари в кубову її частину. Відомо, що в циклічному режимі зростає рушійна сила процесу масообміну між рідиною і парою, підвищується ступінь вилучення і кратність концентрування летких домішок спирту, а також зменшуються витрати гріючої пари.Документ Technological features of sour beer production using wild yeast(2024) Grytsenko, Oleg; Mukoid, Roman; Bulii, YuriiВизначено основні особливості технології кислого пива. Цей вид пива набуває все більшої популярності серед споживачів завдяки своїм унікальним органолептичним характеристикам, таким як використання диких дріжджів і бактерій, ізольованих із навколишнього середовища, мимовільне бродіння сусла при температурі 20-25 °С від кількох місяців до кількох років, вміст алкоголю в готовому пиві від 8 до 12% ABV. Досліджено способи культивування диких дріжджів, процеси, що відбуваються під час первинного бродіння сусла та дозрівання молодого пива, основні технологічні етапи та обрані технологічні режими виробництва кислого пива, у тому числі процес гідролізу крохмалю. Подано порівняльну характеристику різних стилів кислого елю з використанням меду, фруктів, ягід, цукрового сиропу та спецій.