Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Ефективні методи очищення води як невід`ємна складова стратегії збереження якості водних ресурсів(2024) Тертичний, Михайло Леонідович; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаЗабруднення водних ресурсів на сучасному етапі є серйозною проблемою, яка потребує негайного вирішення. Розвиток ефективних методів водоочищення є критично важливим для збереження якості водних ресурсів і забезпечення здоров'я населення. Матеріалом дослідження є вода з різних природних джерел (річки, озера) та водопровідна вода.Документ Визначення оптимальної кількості ягідного коагулянту для осадження білків молока(2021) Грек, Олена Вікторівна; Пшенична, Тетяна Володимирівна; Ніколаєва, Марія СергіївнаЗапропоновано здійснювати процес осадження білків молока із застосуванням в якості коагулянту чорничної пасти, що є джерелом органічних кислот, поліфенольних сполук, вітамінів, макро- та мікронутрієнтів. Встановлено, що внесення ягідного коагулянту у кількості 7 % в молоко за температури (75±1) °С та тривалості витримки 3 хв характеризується відповідним процесом дестабілізації, а також має достатній вплив на вихід концентрату білково-чорничного, з врахуванням обмежень за органолептичними показниками.Документ Розроблення критеріїв вибору ягідної сировини в якості коагулянту білків молока(2020) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена ВікторівнаРозроблено критерії вибору ягідної сировини, як коагулянту для термокислотного осадження білків молока. Доведено відповідність ягід чорної смородини вимогам за регіональною доступністю, врожайністю, наявністю промислових форм перероблення, рівнем органічних кислот та вітаміну С.The criteria for the selection of berry raw materials as a coagulant for thermo acid coagulation of milk proteins have been developed. The compliance of black currant berries with the requirements for regional availability, productivity, the presence of industrial processing forms, the level of organic acids and vitamin C has been proven.