Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Екологічні проблеми при утворенні забрудненої вогнегасної води
    (2023) Левченко, Оксана Владиславівна; Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    У роботі проаналізовано стан різних об'єктів після гасіння пожежі, де дуже часто залишається велика кількість води та її вплив на навколишнє середовище. Така вода містить матеріали, присутні у будівлі, а також, має частинки та розчинені матеріали від процесів згоряння та речовини, утворені через розжарення предметів. Вогнегасна вода, може бути особливо забрудненою, коли погашена будівля сама по собі містить потенційно забруднювальні речовини, такі як пестициди, органічні та неорганічні хімічні реактанти, штучні добрива, тощо.
  • Ескіз
    Документ
    Environmental problems in the hotel and restaurant business
    (2024) Lukashuk, Daria; Forostiuk, Inna
  • Ескіз
    Документ
    Analysis of the influence of the products’ nitrate pollution
    (2016) Benderska (Dushchak), Olga; Bessarab, Alexander; Shutyuk, Vitaliy
    We have analyzed contemporary research works, as well as literary sources containing information on the level of quality and safety of horticultural crops. The paper focuses mostly on the issue of food contamination by endogenous and exogenous substances. The key problem of the research is an excess of nitrates and their derivates which fruit and vegetables contain. According to the Ministry of Healthcare of Ukraine, 10% of plants contain more nitrates, than it is allowed by the maximum permitted level values. The actual statistical value of nitrates per capita in Ukraine amounts to approximately 260 mg/day, whereas the acceptable daily intake per day equals to 280 mg. On the basis of research analysis we have singled out the main reasons for ingestion of excessive amount of nitrates with food and defined the consequences of this process for consumers, having also advised a range of methods aimed at decreasing the amount of nitrates and their derivates. Ми проаналізували сучасні науково-дослідні роботи, а також літературні джерела, що містять інформацію про рівень якості та безпеки садівничих культур. Документ зосереджується в основному на питанні забруднення їжі ендогенними та екзогенними речовинами. Ключова проблема дослідження - надлишок нітратів та їх похідних, які містять фрукти та овочі. За даними Міністерства охорони здоров’я України, 10% рослин містять більше нітратів, ніж дозволено максимально дозволеними рівнями. Фактичне статистичне значення нітратів на душу населення в Україні становить приблизно 260 мг / добу, тоді як прийнятне щоденне споживання в день дорівнює 280 мг. На основі аналізу досліджень ми виділили основні причини поглинання надмірної кількості нітратів з їжею та визначили наслідки цього процесу для споживачів, також порадивши низку методів, спрямованих на зменшення кількості нітратів та їх похідних.
  • Ескіз
    Документ
    До питання стану забруднення питної води нітратами та їх похідними
    (2016) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі наведені результати досліджень зразків питної води міста Києва та Київської області на вміст нітрозамінів, нітрозамідів і попередників нітратів. Розглянуті джерела надходження нітратного забруднення.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз системи управління процесами очищення і знешкодження промислових стічних вод
    (2017) Тимощук, Олександр Ігорович; Заєць, Наталія Анатоліївна
    Умови вирощування грибів мають свої особливості. Так, температура повітря в період зростання шампіньйонів повинна підтримуватися у діапазоні 18…20 ºС. Вихід за межі діапазону викликає погіршення якості плодових тіл і зниження врожайності. The conditions for growing mushrooms have their own characteristics. Thus, the air temperature during the growth of champignons should be maintained in the range of 18 ... 20 ° C. The out-of-range causes deterioration in the quality of fruit bodies and a decrease in yield.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка забруднення нітратами питної води м. Києва
    (2017-04) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Коваль, Марина Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі наведені результати досліджень зразків питної води міста Києва та Київської області на вміст нітрозамінів, нітрозамідів і попередників нітратів. Розглянуті джерела надходження нітратного забруднення. The results of researches of drinking water samples of the city of Kyiv and the Kyiv region for the content of nitrosamines, nitrosamides and precursors of nitrates are presented. Considered sources of nitrate pollution.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика нітратного забруднення зразків питної води
    (2017) Коваль, Марина Олександрівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведені результати досліджень зразків питної води міста Києва та Київської області на вміст нітрозамінів, нітрозамідів і попередників нітратів. Розглянуті джерела надходження нітратного забруднення. The results of researches of drinking water samples of the city of Kyiv and the Kyiv region for the content of nitrosamines, nitrosamides and precursors of nitrates are presented. Considered sources of nitrate pollution.
  • Ескіз
    Документ
    Екологічні наслідки застосування пестицидів під час вирощування харчової сировини в Україні
    (2015) Ничик, Оксана Василівна; Жилик, Алла Віталіївна
    Для захисту довкілля від негативного впливу пестицидів необхідно дотримуватисявсіх регламентів щодо застосування пестицидів: норм внесення,строків, способів внесення, також необхідно суворо дотримуватися ГДК препаратуу продукції, ґрунті, воді, робочій зоні застосування препарату. Більш глибоке вивчення біологічних процесів, пов'язаних з вирощуванням сільськогосподарських культур за сучасного рівня землеробства, дослідження популяційної динаміки шкідливих і корисних організмів, вдосконалення тактики боротьби за рахунок повнішого використання агротехнічного методу, стійких сортів, біологічних засобів дасть можливість скоротити застосування пестицидів і зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.
  • Ескіз
    Документ
  • Ескіз
    Документ