Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження терморадіаційно-конвективного сушіння яблучних і виноградних вичавок(2024) Григорович, Олексій Володимирович; Дубковецький, Ігор ВолодимировичУ процесі консервування яблучного соку віджимається до 20% соку, який на більшості виробничих підприємств є відходом виробництва. Ці продукти можна зневоднювати і використовувати як добавки в різних сферах харчового виробництва, особливо у виробництві хліба. Для зневоднення яблучних вичавок найбільш придатною з енергетичної точки зору є сушіння інфрачервоним випромінюванням, що дозволяє збільшити термін зберігання і поліпшити якість продукту. На основі проведених досліджень встановлено та математично оброблено закономірності терморадіаційно-конвекційного сушіння яблучних і виноградних вичавок.Документ Адсорбция ионов тяжелых металлов из яблочного сока палыгорскитом(2005) Манк, Валерий Вениаминович; Мельник, Людмила Николаевна; Матко, Светлана Васильевна; Жестерева, Наталия АнатольевнаИсследована и обоснована адсорбционная способность природного дисперсного минерала палыгорскит по тяжелых металлов при производстве яблочного сока. Предложены оптимальные технологические параметры очистки сока от ионов меди, свинца, марганца, цинка The adsorption possibility of the natural dispersion mineral paligorscit in relation to the heavy metals at the production of the apple juice is explored. Optimum technological parameters of the cleaning of juice from the ions of copper, lead, manganese, zinc is offered.Документ Адсорбционная асептическая очистка яблочного сока палыгорскитом(2010) Мельник, Людмила Николаевна; Криворотенко, Алена Владимировна; Матко, Светлана ВасильевнаАвторами показано, что помимо уменьшения содержания тяжелых металлов и высокомолекулярных веществ в соке, при его обработке палыгорскитом, происходит существенное снижение количества микроорганизмов, что способствует удлинению срока хранения непастеризованного сока при комнатной температуре. The authors show that in addition to reducing the heavy metal content and high molecular substances in the juice during processing palygorskite, there is a significant reduction in the number of micro-organisms, thereby lengthening the shelf life of pasteurized juice at room temperature.Документ Адсорбционная очистка яблочного сока природными адсорбентами(2004) Мельник, Людмила Николаевна; Манк, Валерий Вениаминович; Матко, Светлана Васильевна; Жестерева, Наталия АнатольевнаИсследована адсорбционная очистка яблочного сока палыгорскитом. Установлено, что после обработки сока адсорбентом его прозрачность повышается, содержание тяжелых металлов снижается, продолжительность хранения сока в не пастеризованом виде увеличивается. Іnvestigated the adsorption treatment of apple juice palygorskite. Found that after treatment with the adsorbent juice increases its transparency, the heavy metal content is reduced, the duration of storage of juice in the form of Pasteurizing not increased.Документ Перспективи використання природних живильних мінералізованих середовищ для збагачення зерна(2010) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаПропонується здійснювати збагачення мінеральними елементами насіння зернових культур шляхом пророщування його зі штучних живильних середовищ – розчинів солей металів. Розглянуто можливості використання в якості живильних композицій також таких природних середовищ як молочна сироватка, яблучний сік, розчин меляси.