Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу механічних елементів обладнання на параметри пивних заторів
    (2004) Верба, Людмила Володимирівна; Романова, Зоряна Миколаївна
    Пивні затори — полідисперсна система, де відбувається переведення нерозчинних сполук в розчині під дією ферментів. До нерозчинних відносять крохмаль, частки високомолекулярних сполук, які після фільтрування можуть залишатися у дробині, тому їх необхідно перевести в розчинні, тобто в екстракт. Beer congestion - polydisperse system, where the transfer of insoluble compounds in solution under the action of enzymes. To include insoluble starch particles macromolecular compounds that may remain after filtering in grains, so they must be translated into soluble, ie extract.
  • Ескіз
    Документ
    Зброджування сусла із крохмалевмісної сировини з використанням фільтрату післяспиртової барди
    (2008) Титарчук, Я. О.; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович; Кириленко, Роман Григорович
    Найбільш раціональним способом утилізації післяспиртової барди є використання фільтрату барди на стадії приготування замісу. В дослідженнях для приготування замісів використовували фільтрат післяпяиртової барди із розрахунку 20,30,50% від кількості води, а також повна її заміна фільтратом барди.
  • Ескіз
    Документ
    Эффекты накопления минеральных элементов в зерне с искусственных живительных сред
    (2010) Федоренко (Мыколив), Татьяна Ивановна; Симахина, Галина Александровна
    Охарактеризованы основные причины недостатка микроэлементов в рационах питания населения Украины. Для ликвидации таких дефицитов предлагается использование, в составе обогащенных продуктов и биологически активных добавок к пище, новых источников микроэлементов - в органически связанной форме. Приведены результаты исследований по изучению эффектов накопления воды и растворов солей микроэлементов семенами зерновых культур, обогащение которых минеральными веществами осуществляется путем проращивания c искусственных питательных сред.