Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Можливості використання відходів ракоподібних
    (2020) Чиженко, Максим Костянтинович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    В роботі було отримано соус біск з панцирів та голів креветок. Це дозволить розширити асортимент кулінарних продуктів, а також вирішити проблему утилізації відходів перероблення ракоподібних. Biscoe sauce from shells and shrimp heads was obtained in the work. This will expand the range of culinary products, as well as solve the problem of waste disposal of crustaceans.
  • Ескіз
    Документ
    Використання панцирів креветок у виробництві бульйонів та соусів
    (2020) Чиженко, Максим Костянтинович; Процюк, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Відходи ракоподібних складають 50-60% та багаті на хітин. При потраплянні в людський організм, він здатний ефективно поглинати негативно заряджені жирні кислоти, відокремлювати їх і, перешкоджаючи всмоктуванню в кишківник, виводити з організму. В роботі запропоновано використання відходів для приготування соусів та бульйонів. Waste crustaceans make up 50-60% and are rich in chitin. Once in the human body, it is able to effectively absorb negatively charged fatty acids, separate them and, preventing absorption into the intestine, excreted from the body. The paper suggests the use of waste for the preparation of sauces and broths.
  • Ескіз
    Документ
    Креветки як сировина вареників функціонального спрямування
    (2018) Дітріх, Ірина Вікторівна; Сасник, Світлана Сергіївна
    Розроблено нову ре-цептуру начинки для вареників «Фарш картопляний з креветками». Введення до начинки вареників м’яса креветок надає продукту функціональних властивостей, підсилює смак і запах, та підвищує харчову цінність. Продукт може бути рекомендований всім групам населення, особливо для людей, як мають захворювання щитовидної залози, оскільки він містить значну кількість йоду.Developed a new recipe filler for dumplings "Potato mince with shrimp". Introduction to the stuffing dumplings of shrimp meat gives the product functional properties, enhances the taste and smell, and increases the nutritional value. The product can be recommended to all groups of the population, especially for people with diseases of the thyroid gland, because it contains a significant amount of iodine.