Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження страв з використанням сої
    (2022) Рибаченко, Марина Сергіївна; Бахмач, Володимир Олександрович; Корецька, Ірина Львівна
    Все більше виробників харчових інгредієнтів звертають увагу на переваги використання сої як джерела протеїнів. Викликано це її невисокої вартістю порівняно з тваринними білками, а також зростаючою популярністю дієтичного харчування, та пошуком альтернативних джерел білків. Соя виступає чудовою сировиною для збагачення супу корисними речовинами.
  • Ескіз
    Документ
    Наслідки адміністративного регулювання для розвитку олійно-жирової галузі України
    (2021) Швед, Тетяна Володимирівна
    Основним інструментом державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних підприємств олійно-жирової галузі є відсоткова митна ставка на експорт насіння олійних культур, а також квотування та ліцензування експортних поставок продукції олійно-жирової галузі. Негативними наслідками можуть бути: припинення діяльності підприємств з середніми і малими виробничими потужностями; застосування зовнішньоекономічних санкцій; зростання кількості безробітних внаслідок банкрутства підприємств; виникнення дефіциту олійної сировини; втрата основних ринків збуту соняшникової олії; зменшення валютних надходжень тощо.
  • Ескіз
    Документ
    Зміна кількісних і якісних характеристик клейковини тіста з додаванням ізолятів рослинних білків
    (2018) Карманов, Андрій Вадимович; Махинько, Валерій Миколайович
    Вивчали вплив внесення рослинних білків (сухої пшеничної клейковини, ізолятів сої, гороху та рису) на кількість і якість клейковини. Додавали високобілкову сировину в кількості 6...15 % замість борошна. Встановлено, що лише суха клейковина впливає на всі досліджувані показники позитивно, інші добавки – негативно. Однак цей вплив менший за передбачуваний розрахунково. Це може бути пояснено залученням окремих фракції білкових речовин обраної сировини до загального процесу утворення пшеничної клейковини.We studied the effect of adding plant proteins (dry wheat gluten, soybean isolates, peas, and rice) on the quantity and quality of gluten. Added high-protein raw materials in the amount of 6 ... 15% instead of flour. It was established that only dry gluten affects all the studied parameters positively, other additives negatively. However, this effect is less than calculated. This can be explained by the involvement of individual fractions of proteins of the selected raw materials in the general process of the formation of wheat gluten.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості експорту продукції олійно-жирової галузі України
    (2015) Швед, Тетяна Володимирівна
    Головною статтею експорту олійно-жирової галузі є соняшникова олія. Однак, відсутність експортних мит на насіння сої та ріпаку, зростаючий попит на насіння сої на світовому ринку та інші причини призвели до значного зростання експорту олійної сировини. Така ситуація не дозволяє вітчизняним підприємствам олійно-жирової галузі посісти належне місце експортерів в світовому господарстві і значно підвищує статус України як сировинного придатку розвинених країн. The main export item оil-fat industry is sunflower oil. However, the lack of export duties on soybean and rapeseed growing demand for soybean seeds on the world market and other reasons have led to a significant increase export oilseeds. This situation does not allow domestic of enterprises of oil-fat industry exporters take its rightful place in the world economy and greatly enhances the status of Ukraine as a raw appendage of the developed countries.