Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Management of sugar beet storage
    (2021) Butenko, Liana; Petrusha, Oksana
    Питання зберігання цукрових буряків є важливою складовою для отримання якісного, максимального виходу кристалічного цукру. Оскільки цукровий буряк є рослинною із живими клітинами які в процесі зберігання реалізують життєдіяльність. У процесі дихання клітини можуть споживати цукрозу знижуючи ефективність виробництва. Клітини цукрового буряка можуть вмирати змінюючи структурні характеристики буряка. Ці всі фактори впливають на виробництво цукру.
  • Ескіз
    Документ
    Персонал харчового підприємства в системі запобігання випадків біотероризму та саботажу
    (2021) Ткаченко, Таісія Павлівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Персонал є запорукою належного функціонування та роботи підприємства, виробництва безпечної та якісної продукції. Тому підприємство повинно орієнтуватися на підбір персоналу та створити умови для якісної роботи працівників. Враховувати їх кваліфікаційні знання та вимоги до моральних, фізичних та фінансових умов. Для уникнення виникнення незадоволених працівників, що можуть спровокувати саботаж, шпигунство та біотероризм. Personnel is the key to the proper functioning and operation of the enterprise, as well as the production of safe and high-quality products. Therefore, the company should focus on recruitment and create conditions for high-quality work of employees. It should take into account their qualifications and requirements for moral, physical and financial conditions. To avoid the emergence of disgruntled employees who may provoke sabotage, espionage and bioterrorism.
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження елементів ТАССР на підприємствах цукрової промисловості
    (2021) Бутенко, Ліана Олександрівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Саботаж або «біотероризм» є досить серйозним питанням у сфері безпеки харчової продукції. З метою запобігання даної загрози в Європейських країнах було розроблено систему ТАССР (Threat Assessment Critical Control Point), що дає можливість попередити небезпеку. Sabotage or "bioterrorism" is a very serious issue in the field of food safety. In order to prevent this threat, European countries have developed the HACCP (Threat Assessment Critical Control Point) system, which makes it possible to prevent the danger.
  • Ескіз
    Документ
    Запобіжні заходи від саботажу на харчових підприємствах
    (2019) Шуліка, Аліна Олександрівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Виробник повинен оцінити ризики за принципами НАССР, пов'язані з потенційними ризиками саботажу, вандалізму або тероризму і намітити пропорційні захисні заходи. Детальний аналіз всіх етапів виробництва та застосування відповідних заходів дозволяє знизити ймовірність виникнення події саботажу чи тероризму. The manufacturer must assess the risks in accordance with the HACCP principles associated with potential risks of sabotage, vandalism or terrorism and plan proportionate protective measures. A detailed analysis of all stages of production and the application of appropriate measures can reduce the likelihood of a sabotage or terrorist event.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості SWOT-аналізу хлібопекарського підприємства
    (2019) Рашко, Яніна Миколаївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Для здійснення стратегічного аналізу зовнішнього та внутрішнього середовищ застосовують процедури SWOT-аналізу, головна мета якого – забезпечити процес стратегічного планування інформацією про сильні і слабкі сторони цієї стратегії щодо її можливостей та існуючих загроз. For strategic analysis of the external and internal environments, SWOT analysis procedures are used, the main purpose of which is to provide the strategic planning process with information about the strengths and weaknesses of the strategy in relation to its opportunities and existing threats.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняння особливостей функціонування підприємств молочної галузі
    (2019) Довгоп’ятий, Віталій Анатолійович; Петруша, Оксана Олександрівна
    SWOT-аналіз показав, що заводи «Мілкіленд», «Яготинський маслозавод» мають низку спільних сильних сторін, які визначають їх як сучасних та популярних підприємств, і, навіть маючи певні слабкі сторони, впевнено закріпилися на ринку та займаються експортом частини продукції. «Березівський молокозавод» має ряд сильних сторін і навіть займається експортом своєї продукції. The SWOT analysis showed that "Milkiland" and "Yagotynsky Butter Plant" have a number of common strengths that define them as modern and popular enterprises, and, even with certain weaknesses, they have confidently established themselves in the market and export some of their products. "Berezovsky Dairy Plant has a number of strengths and even exports some of its products.
  • Ескіз
    Документ
    Управління якістю продукції хлібобулочного підприємства великої потужності
    (2019) Бучинська, Дарія Віталіївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Сучасний стан ринку хлібобулочної продукції розширюється появою підприємств малої потужності по всій території України. В так умовах виробник повинен формувати високу якість продукції, що буде мати свого постійного споживача на ринку. За результатами проведеного SWOT-аналізу встановлюємо, що досліджуване підприємство має ряд сильних сторін і можливостей на хлібопекарському ринку. The current state of the bakery market is being expanded by the emergence of small-scale enterprises throughout Ukraine. In such conditions, the manufacturer must create high quality products that will have its own regular consumer in the market. Based on the results of the SWOT analysis, we find that the enterprise under study has a number of strengths and opportunities in the bakery market.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан та інституційні підходи до мінімізації загроз економічній безпеці України
    (2021) Закревська, Людмила Миколаївна
    В роботі досліджено інституційні підходи до мінімізації загроз економічній безпеці України, спрогнозовано ефективність інституційних перетворень в сфері забезпечення економічної безпеки. The paper examines the institutional approaches to minimizing threats to the economic security of Ukraine, predicts the effectiveness of institutional reforms in the field of economic security.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна складова національної безпеки країни
    (2018) Пєтухова, Ольга Михайлівна
    Обґрунтовано важливість вивчення впливу інновацій на національну безпеку, а також виділення інноваційної складової національної безпеки країни.Визначено основні загрози інноваційній економіці країни. Досліджено зміст інноваційної складової національної безпеки країни. Обґрунтовано необхідність розроблення системи індикаторів, що дозволить проводити розрахунки проникнення інновацій у вітчизняну економіку, здійснювати співставлення між країнами та дадуть можливість оцінити ефективність інноваційних процесів. The importance of studying the influence of innovations on national security, as well as highlighting the innovative component of the national security of the country, is grounded. The main threats to the country's innovative economy are identified. The content of the innovative component of the national security of the country is investigated. The need for the development of a system of indicators is substantiated, which will allow to calculate the penetration of innovations into the domestic economy, to carry out a comparison between countries and will provide an opportunity to assess the effectiveness of innovation processes.