Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Скринінговий метод визначення мікотоксинів в харчових продуктах
    (2023) Блінова, Галина Вікторівна; Шеманська, Євгенія Іванівна
    Для швидкої оцінки вмісту мікотоксинів у сировині та харчових продуктах виникла потреба у застосуванні відносно недорогого скринінгового методу, а саме методу імуноферментного аналізу (ІФА). Він базується на реакції взаємодії антигену (сполуки, яку необхідно виявити) з антитілом (білковою молекулою, яка синтезується клітинами імунної системи у відповідь на введення специфічного антигену). Зв‘язування антитіл з антигеном відбувається внаслідок того, що активний центр молекули антитіла за своєю конформацією комплементарний детермінантним групам антигену.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняння ефективності каталізаторів переетерифікації жирів
    (2024) Савюк, Олександр; Шеманська, Євгенія Євгеніївна
    Предметом дослідження є хімічна переетерифікація з використанням ряду каталізаторів та порівнянням їх каталітичної активності. Ефективність каталізаторів оцінювалася за зміною температури плавлення переетерифікованих жирів, зростання якої під час переетерифікування свідчить про ефективний перебіг процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні методи виявлення фальсифікації молочного жиру
    (2023) Левчук, Ірина Володимирівна; Голубець, Ольга В.; Шеманська, Євгенія Іванівна
    Розроблено метод комплексного підходу до ідентифікації молочного жиру, який включає аналіз жирнокислотного складу, ацилгліцеринового складу та складу стеринової фракції. Для виявлення фальсифікації молочного жиру за даними ацилгліцеринового складу визначено межі визначення чужорідних жирів, які складають від 2-10 %. Визначення фальсифікації молочної продукції за складом стеринової фракції (власне за вмістом рослинних стеринів) з використанням газової хроматомасспектроскопії є найбільш достовірним методом, який дозволяє виявити добавки олій рослинного походження від 2 % і вище.