Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Аминокислотный состав и биологическая ценность белковых препаратов
    (2016) Фурсик, Оксана Петровна
    Приведены данные изучение аминокислотного состава белковых препаратов и обоснование выбора их рационального количества для создания сбалансированной пищевой композиции. Установили, что комплексное использование соевого изолята, молочных белков со свиной шкуркой либо другими видами низкофункционального коллагенсодержащего сырья даёт возможность существенно улучшить свойства мясных эмульсий и позволяет обогатить аминокислотный состав белкового компонента. The studies of the amino acid composition of protein preparations and the rationale for choosing their rational amount to create a balanced food composition were shown. It was established that used complex of soy isolate, milk proteins with pork skin or other types of low-functional collagen-containing raw materials makes it possible to significantly improve the properties of meat emulsions and allows to enrich the amino acid composition of the protein component.
  • Ескіз
    Документ
    Game meat characteristics
    (2013) Lozinski, Ivan; Strashynskyi, Igor
    Market of Ukraine represents a wide range of meat products made from traditional raw meat. However, there are segment of consumers who are more and more looking for new gourmet products. A production of meat delicatessen meat of wild animals. These meat products have a unique taste properties, as well as a large number of nutrients, and producing such products is very promising. With small fat venison meat has reduced energy performance, so it is recommended for expanding menu, and for cooking daily meals.
  • Ескіз
    Документ
    Аминокислотный состав закусочной творожной пасты с корнем сельдерея
    (2013) Ющенко (Гончар), Наталья Михайловна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадиевна
    Авторами разработана рецептура закусочных паст. Установлено, что использования в качестве обогащающего компонента сухого корня сельдерея позволяет обогатить продукт комплексом аминокислот. The authors have developed a recipe snack pastes. It was established that the use of enriched component dry celery to enrich the product of complex amino acids.
  • Ескіз
    Документ
    Аминокислотный состав мягких рассольных сыров обогащенных «Ламиданом»
    (ОрелГТУ, 2009) Рябченко, Наталья Александровна
    Рассмотрены вопросы аминокислотного состава рассольных сыров. Проанализированы аминокислотный состав рассольных сыров с добавлением диетической добавки «Ламидан». The questions about the aminoacid composition of brine cheese. Analyzed the aminoacid composition of brine cheese with added dietary supplement "Lamidan."
  • Ескіз
    Документ
    Применение нетрадиционных видов крахмалосодержащего сырья для получения экструзионных продуктов повышенной биологической ценности
    (1996) Ковбаса, Владимир Николаевич; Дорохович, Антонелла Николаевна; Хиврич, Борис Иванович; Гайдук, В. В.
    Исследовали изменение состояния белкового и углеводного комплексов сырья в процессе экструзии. Показано уменьшение количества крахмала, увеличение количества амилозы и декстринов в продуктах экструзионной технологии относительно перерабатываемого сырья. Investigated the change of state of a protein and carbohydrate complexes of raw materials during the extrusion process. Shows a decrease in the amount of starch, amylose and increasing amounts of dextrins in the products of the extrusion technology relative to the feedstock.