Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
342 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ The theoretical description for ethanol and hydrpoxyquinol determination in wines and fruit juices(2022) Tkach, Volodymyr; Kushnir, Marta; Morozova, Tetiana; Oliveira, Sílvio C.; Romaniv, Lyudmyla; Pishak, Olga; Khmeliar, Inesa; Kushnir, Lesya; Romanova, Zoriana; Yagodynets, PetroFermentation is the main process, standing in the base of the formation of alcoholic drinks. Various drinks like wine, cider, rum, rumtopf or gin are made by fruit juices fermentation. The glucose fermentation product is ethanol. As for fructose, its fermentation product is hydroxyquinol.Документ Перспективи виробництва сухих витриманих вин південного регіону України(2024) Абкадиров, Февзі Рустемович; Мукоїд, Роман МиколайовичЧервоні сухі витримані вина виробляються з виноматеріалів, які проходять повний процес бродіння виноградного сусла або м'язги, що надає винам характерний аромат і багатство дубильних речовин. Виробництво включає класичний метод бродіння з плаваючою або зануреною «шапкою», що дозволяє покращити якість вина. Виноградарство та виноробство мають давню історію в Україні, зокрема в Одеській області, яка є найбільшим виноробним регіоном. Однак сьогодні галузь стикається з численними проблемами: зменшенням площ виноградників, конкуренцією з іноземними виробниками, недостатньою державною підтримкою та слабкою інфраструктурою. Водночас, Україна має великий потенціал для розвитку виноробства, зокрема через вирощування місцевих сортів винограду та вдосконалення технологій виробництва. Незважаючи на труднощі, включаючи вплив війни на індустрію, винороби продовжують працювати над збереженням та розширенням виноградників, а також підвищенням якості вина. Україна має потенціал для подальшого розвитку і виходу на міжнародний рівень, що підтверджується успіхами українських вин на міжнародних конкурсах.Документ Перспективи використання крафтового пива в ресторанній індустрії України(2024) Худолій, Іван В.; Романова, Зоряна МиколаївнаКрафтове пиво в Україні переживає справжній бум останні роки. Ріст локальних пивоварень, різноманіття стилів, популярність серед молоді, події та фестивалі все це сприяє розвитку індустрії в країні. Україна має потужний потенціал у крафтовій пивоварній індустрії, яка продовжує розвиватися та радувати поціновувачів новими смаками та якістю продукції. Створення різноманітної лінійки пива в ресторані є важливим елементом ресторанних технологій, допомагаючи залучати нових клієнтів, задовольняти їх смакові уподобання та підвищувати загальний рівень задоволення від візиту.Документ Незаконні методи збільшення поличного простору та дискредитації конкурентів(2024) Бринзюк, Любов Володимирівна; Польовик, Володимир Вікторович; Романова, Зоряна МиколаївнаСучасне підприємництво і торгівля неодмінно супроводжується конкурентними баталіями, де боротьба за увагу споживача і домінування на ринку стають визначальними. У цьому контексті мерчендайзинг та піар стають невід'ємними складовими стратегій компаній. Поруч із законними методами піару та маркетингу, існують і не законні практики, які вживаються для дискредитації конкурентів та навіть здатні підривати довіру споживачів до брендів.Документ Перспективи використання гречаного борошна(2024) Булгакова, Дар'я Сергіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаОстаннім часом спостерігається наростаючий інтерес саме до дієтичних та оздоровчих виробів. Нова тенденція полягає у використанні борошна з інших зернових культур замість традиційного пшеничного. Такий підхід бере своє коріння у світових тенденціях, де зростає увага до здорового способу життя, змінюються вподобання споживачів та підвищується роль харчування як фактору, що впливає на стан організму. Дуже цікавою ідеєю сьогодення є використання альтернативного безглютенового борошна, а саме з гречки. Особливість такого використання полягає в тому, що сама по собі гречка є дуже корисним продуктом, який багатий на білок, антиоксиданти, вітаміни.Документ The theoretical description for sulfite vanadium(III)-oxyhydroxide-assisted electrochemical determination in natural water and beverages(2022) Tkach, Volodymyr; Kushnir, Marta; Oliveira, Sílvio C.; Garcia, Jarem; Ivanushko, Yana; Nazymok, Yevgeniya; Morozova, Tetiana; Yagodynets, Petro; Khmeliar, Inesa; Kushnir, Lesya; Shahiieva, Raisa; Vitriak, Oksana; Romanova, Zoriana; Grabovska, OlenaSulfite is the ion of sulfurous acid, correspondent to tetravalent sulfur. It is used as a conservant in food industry and in beverage production. On the other hand, sulfite is an ecological marker for acid rains occurrence, which may be highly (eco)toxic, reason why its determination is really actual. Being a tetravalent sulfur derivative, sulfite may be either oxidized or reduced. In the case of cathodic reduction, the elemental sulfur or sulfide-ion may be a product, depending on pH.Документ Використання електромагнiтного випромінювання для одержання екстракту з плодiв глоду(2023) Косоголова, Людмила Олексіївна; Романова, Зоряна МиколаївнаВ Українi спостерiгається тенденцiя щодо зростання виробництва продуктiв, збагачених вiтамiнами, органiчними кислотами, вуглеводами, фенольними сполуками та iншими бiологiчно активними речовинами. При виборi методу екстракцiї для кожного виду сировини необхiдно мати науково обґрунтований пiдхiд з урахуванням особливостей конкретної лiкарської рослинної сировини. Одним iз сучасних методiв екстракцiїє застосування електромагнiтного випромiнювання. Перевагами дiї фiзичних чинникiв є їх екологiчна чистота та простота використання, а також можливiсть безконтактно дiяти на перебiг бiохiмiчних процесiв, проте дiяможе бути як стимулююча, так й iнгiбуюча.Документ Удосконалення концентрованої основи для напоїв на основі рослинної сировини для використання у закладі ресторанного господарства(2024) Кузьма, Степан Павлович; Романова, Зоряна МиколаївнаРослинна сировина служить джерелом природних комплексів екстрактивних речовин, у тому числі біологічно активних (БАР). Саме тому кожна рослина тією чи іншою мірою може проявляти біокорегуючу дію, що підтримує рівновагу в організмі за рахунок позитивного впливу на роботу життєво важливих систем. Застосування концентрованих основ є актуальним, бо їх використання є економічним, тому що спрощується приготування напоїв, економиться час, скорочуються втрати сировини.Документ Мигдальне молоко у молочних супах як альтернатива коров'ячого(2024) Перекос, Денис Романович; Романова, Зоряна МиколаївнаДокумент Крафтове пивоваріння з використанням замінників солоду(2023) Романова, Зоряна Миколаївна; Остапенко, Яна МиколаївнаЩоб із зерен злаків отримати ферментоване сусло, необхідні ферменти для руйнування клітинних стінок, вивільнення амінокислот і розщеплення крохмалю до зброджуваних цукрів. Для приготування пива з дуже невеликою кількістю солоду (для економії вартісного солоду) ячмінь, кукурудза і пшениця є дуже гарним вибором для заміни частки солоду, оскільки: містять бета-амілазу та пептидазу; можуть задаватись в заторний чан безпосередньо, оскільки ячмінний і пшеничний крохмаль має низьку температуру клейстеризації; мають оболонки, що забезпечує гарну фільтрацію на фільтр-чані.