Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Формування системи економічної безпеки інноваційного розвитку підприємства
    (2018) Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сілакова, Ганна Віталіївна
    Досліджено сутність системи економічної безпеки інноваційного розвитку підприємства. Обґрунтовано процедуру та змістовне наповнення етапів побудови системи економічної безпеки інноваційного розвитку підприємства. Зроблено висновок, що побудова системи економічної безпеки інноваційного розвитку за описаною послідовністю дозволить підготувати всі структури підприємства до ефективної розробки та реалізації стратегії інноваційного розвитку, що відповідає поточному стану підприємства та забезпечить стійкість його економічної безпеки. The essence of the system of economic security of innovative development of the enterprise is investigated. The procedure and content of the stages of building the system of economic security of the company's innovative development are justified. The conclusion is drawn that the construction of the system of economic security of innovative development according to the described sequence will allow to prepare all structures of the enterprise for effective development and implementation of an innovation development strategy that corresponds to the current state of the enterprise and ensures the stability of its economic security.
  • Ескіз
    Документ
    Мотивація персоналу на підприємствах харчової промисловості
    (2017) Іванов, Олександр Андрійович
    Ефективність діяльності підприємств харчової промисловості значною мірою визначається досконалістю й обґрунтованістю механізму управління підприємством, тобто сукупністю засобів і методів управління. Механізм управління передбачає постановку цілей, контроль за виконанням завдань, запровадження стандартів виконання роботи й оцінювання результативності, побудову ефективної системи мотивації персоналу.Функція мотивації - це внутрішній двигун системи управління персоналу на підприємствах харчової промисловості в сучасних ринкових умовах його функціонування.
  • Ескіз
    Документ
    Основи економічної безпеки субєктів підприємництва
    (2017) Гадяк, Надія Романівна; Труш, Юлія Леонідівна
    Розглядаючи економічну безпеку як один із видів забезпечення безпеки бізнесу необхідно зазначити, що вона займає провідне місце серед всіх інших видів безпеки. Особливе значення економічної безпеки обумовлюється рядом факторів як зовнішнього, так і внутрішнього характеру. По-перше, необхідність і важливість економічної безпеки випливає з наявної різноманітності інтересів суб’єктів ринку, їх прагнення до збільшення прибутків, що загострює конкурентну боротьбу, а остання, в свою чергу, завжди знаходилась в площині економічної безпеки. Considering economic security as one of the types of business security, it should be noted that it occupies a leading position among all other types of security. The special importance of economic security is determined by a number of factors, both external and internal. First, the necessity and importance of economic security stems from the existing diversity of interests of market players, their desire to increase profits, exacerbating the competitive struggle, and the latter, in turn, has always been in the field of economic security.
  • Ескіз
    Документ
    Energy security processes sprouting malt
    (2013) Koval, Olga V.; Piddubny, Vladimir
    The technological modes stabilize temperature and humidity solodoroschennya. Established under optimum conditions of aeration solodoroschenni.
  • Ескіз
    Документ
    Системний підхід у формуванні енергетичної безпеки національної економіки
    (2015) Бігун, Уляна Василівна
    Надано авторське тлумачення поняття «економічна енергобезпека», охарактеризовано його значення у період глобалізаційних змін. Запропоновано багаторівневий системний підхід до забезпечення економічної енергобезпеки. Адаптовано методологічні принципи до кожного структурного рівня економічної енергобезпеки. The author's interpretation of the term «economic energy security» is given, its importance in the period of globalization changes is described. A multilevel systematic approach to ensuring economic energy security is proposed. Methodological principles to every structural level of economic energy security are adapted.
  • Ескіз
    Документ
    Теорія обмежень систем як ефективний спосіб управління
    (2016) Комова, Катерина Олександрівна; Григорців, Михайло Володимирович
    В умовах нестабільності соціально-економічних процесів підприємства змушені долати безліч так званих «дилем»: між вартістю та витратами або між термінами та якістю. Одним із ефективних інструментів прийняття управлінських рішень та вирішення протиріч є Теорія обмежень систем (Theory of Constraints - ТОС), розроблена у 1970-х рр. ізраїльським фізиком Еліяху М. Голдраттом. In an unstable socio-economic processes of the enterprise have to overcome a lot of so-called "dilemmas": between value and cost or between the terms and quality. One of the effective tools for decision-making and resolution of conflicts is the theory of constraints (Theory of Constraints - TOC), developed in the 1970s. Israeli physicist Eliyahu Goldratt AM.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення кваліфікації кадрів та якості праці працівників на підприємствах хлібопекарської галузі
    (2016) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович
    Одним із ключових факторів є якість праці працівників, що включає такі складові впливу на якість продукції: рівень кваліфікації кадрів, наявність досвіду роботи та високих кваліфікаційних навичок, дотримання трудової та технологічної дисципліни, а також загальне відношення до праці та культури виробництва. На підприємствах хлібопекарської галузі тенденція зміни впливу цього фактора має негативну тенденцію за останні роки, а число дефектів з цієї причини підвищується з 28,8% до 36,8%. Дослідження складу та кваліфікації робочого персоналу показали, що на підприємствах галузі домінують працівники, які мають середню спеціальну освіту та стаж більше 15-20 років, а більше число дефектів і браку в рамках даного фактора, пов’язано з недостатнім контролем технологічного процесу виробництва. Збільшення подібних дефектів свідчить про зменшення рівня контролю процесу виробництва, що в кінцевому результаті впливає на якість готової продукції. One key factor is the quality of employees that includes such components influence the quality of products, the level of skills, experience and availability of high qualification skills, respect for labor and technological discipline and overall attitude to work and cultural production. The enterprises of the baking industry trend in the impact factor of a negative trend in recent years, and the number of defects that reason increased from 28.8% to 36.8%. Research and training of the working staff showed that the business sector is dominated by workers with secondary special education and experience of more than 15-20 years, and greater number of defects and marriage under this factor, due to insufficient control of production process. The increase in these defects indicates a decrease in the level of control the production process, which ultimately affects the quality of the finished product.
  • Ескіз
    Документ
    Система управління безпечністю харчових продуктів
    (2016) Труш, Юлія Леонідівна
    Система управління якістю продукції підприємств є одним із основних важелів забезпечення ефективного управління якістю. З розвитком господарських відносин, на нашу думку, актуальними залишаються питання, пов’язані з їх аналізом. The quality management system of production enterprises is one of the main instruments ensuring effective quality management. With the development of economic relations, in our opinion, are relevant issues related to their analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення системи управління підприємством
    (2016) Курченко, Аліна Вікторівна
  • Ескіз
    Документ
    Комплекс заходів для удосконалення системи управління якістю продукції
    (2015) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович
    Дослідження діяльності підприємства хлібопекарської галузі в Україні показали, що основними напрямками підвищення функціонування системи управління якістю продукції є удосконалення її складових. Виходячи з основних проблем в напрямку підвищення ефективності функціонування системи управління якістю хлібопекарської продукції, напрямки для її удосконалення проаналізовано нижче. Investigation of the enterprise bakery industry in Ukraine showed that the main directions of improving the system of quality control is to improve its components. Based on the major problems towards improving the functioning of the quality management system baking products, directions for its improvement are analyzed below.