Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Selecting the optimal environment for cultivation of Lactobacillus rhamnosus GG biomass
    (2023) Hryshchenko, Maryna; Starovoitova, Svitlana
    Today, 65% of the healthy food market is occupied by products and supplements aimed at normalizing the digestive system, particularly probiotics. Probiotics are also used to reduce the negative consequences of antibiotic therapy, which is currently in high demand. In Ukraine, for example, 2.6% of the population received antibiotic therapy in 2020. Lactobacillus species are often used as probiotic microorganisms, but due to their demanding nutritional requirements, cultivating these bacteria can be quite expensive. The aim of our work is to select the most optimal environment for the growth of lactobacilli, particularly Lactobacillus rhamnosus GG (LGG).// Сьогодні 65% ринку здорового харчування займають продукти та добавки, спрямовані на нормалізацію роботи травної системи, зокрема пробіотики. Також пробіотики використовують для зменшення негативних наслідків антибіотикотерапії, яка в даний час дуже затребувана. В Україні, наприклад, у 2020 році 2,6% населення отримували антибіотикотерапію. Види Lactobacillus часто використовують як пробіотичні мікроорганізми, але через їх вимогливі потреби в харчуванні культивування цих бактерій може бути досить дорогим. Метою нашої роботи є вибір найбільш оптимального середовища для росту лактобацил, зокрема Lactobacillus rhamnosus GG (LGG).
  • Ескіз
    Документ
    Relevance of industrial cultivation of probiotic microorganism Lactobacillus rhamnosus GG
    (2023) Hryshchenko, Maryna; Starovoitova, Svitlana
    Today, representatives of the genus Lactobacillus are among the microorganisms that most satisfy probiotic requirements. Among quite a large number of probiotic microorganisms of this genus, we will stop at L. rhamnosus GG - a gram-positive bacterium belonging to the genus Lactobacillus, family Lactobacillaceae. It is of human origin, has sufficient antagonistic activity in relation to pathogenic and opportunistic organisms, is resistant to the action of acids and enzymes of the gastrointestinal tract, has good adhesion, stable genetic characteristics and has no antigenic properties in relation to the human body and belongs to GRAS representatives. The key factor in choosing a biological agent was the scientifically confirmed data that LGG is the only strain of lactobacilli that reduces the duration of rotovirus infection by stimulating the synthesis of immunoglobulin A.// Сьогодні представники роду Lactobacillus є одними з мікроорганізмів, які найбільше задовольняють пробіотичні потреби. Серед досить великої кількості пробіотичних мікроорганізмів цього роду ми зупинимося на L. rhamnosus GG - грампозитивної бактерії, що відноситься до роду Lactobacillus, сімейства Lactobacillaceae. Має людське походження, має достатню антагоністичну активність по відношенню до патогенних і умовно-патогенних організмів, стійкий до дії кислот і ферментів шлунково-кишкового тракту, має хорошу адгезію, стабільні генетичні характеристики і не має антигенних властивостей по відношенню до організму людини. і належить представникам GRAS. Ключовим фактором при виборі біологічного препарату стали науково підтверджені дані про те, що LGG є єдиним штамом лактобактерій, який скорочує тривалість ротовірусної інфекції шляхом стимуляції синтезу імуноглобуліну А.