Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення плавлених сирів компонентами водоростей
    (2021) Чиж, Юлія Сергіївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Метою даної роботи є обґрунтування вибору джерел мікроелементу йоду та удосконалення способу отримання плавленого сиру, збагаченого композицією водоростей. Біологічною особливістю цистозіри та фукусу є виключна різноманітність, специфічність і неповторність складу біологічно активних речовин. Збагачення рецептури плавленого сиру обраною композицією водоростей буде сприяти підвищенню у готовому продукті як йоду, так і цілого комплексу мікроелементів та інших біологічно активних речовин. The purpose of this work is to substantiate the choice of sources of the trace element iodine and to improve the method of obtaining processed cheese enriched with the composition of algae. The biological feature of cystosira and fucus is the exceptional diversity, specificity and uniqueness of the composition of biologically active substances. Enriching the formula of processed cheese with a selected composition of algae will help to increase both iodine and a whole complex of trace elements and other biologically active substances in the finished product.
  • Ескіз
    Документ
    Водорості – перспективне джерело одержання біопалива
    (2009) Пустовойт, А. А.; Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій Іванович
    Надаються відомості про те що, більш перспективним джерелом сировини для виробництва біопалива є водорості. З одного гектара землі можна одержати 446 л соєвого масла, або 952 л соняшникового масла, або 1190 л рапсового. З такої ж площі водної поверхні можна виробити до 95000 л масла з водоростей. Provides information about what is more promising source of raw material for the production of biofuels is algae. From one hectare of land available 446 liters of soybean oil, or 952 liters of sunflower oil, rapeseed or 1190 liters. From the same area of the water surface can produce up to 95,000 liters of oil from algae.
  • Ескіз
    Документ
    Культивування мікроводоростей на стічних водах харчових виробництв
    (1997) Рибак, Аліна Олегівна; Салюк, Анатолій Іванович