Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Безпечність консервів для дитячого харчування вітчизняного ринку(2020) Федорович, Тетяна Олександрівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаДля нормального розвитку зростаючого організму дітей потрібне раціональне повноцінне харчування із врахуванням відповідає функціональному стану організму дитини та вікових особливостей. Сегмент ринку українського виробника складає всього лише 30,4 %, в той час як імпортні виробники активно і вдало заполоняють ринок. Підприємства дитячого харчування потребують оновлення обладнання та короткострокового пільгового кредитування сезонного виробництваДокумент М’ясо-рослинні продукти оздоровчого спрямування(2020) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Дячук, Олена ДмитрівнаНами розроблено ряд рецептур, за якими виготовлено зразки продуктів у лабораторних умовах. Складниками рецептури були: яловичина, пюре моркви, біоактивоване борошно нуту, кунжут. У процесі роботи досліджено органолептичні показники якості функціональних інгредієнтів та готової збагаченої консерви, проведено визначення продуктів первинного розкладу білків в бульйоні, масової частки сухих речовин, вологозв'язуючої здатності, вологоутримуючої здатності та стійкості м’ясо-рослинної консерви. Енергетична цінність розроблених харчових продуктів складала 274 – 282 ккал. Вміст білка в отриманих продуктах становить 19 – 21 %. Коефіцієнт утилітарності – 1,123. Тріада НАК (за норми 1:3:3) становить 1:8,75:5,02.We have developed a number of recipes, which are used to make samples of products in the laboratory. The ingredients were: beef, carrot puree, bioactivated chickpea flour, sesame seeds. In the process, organoleptic indicators of the quality of functional ingredients and ready-made canned food were studied, the products of primary decomposition of proteins in broth, mass fraction of dry matter, moisture-binding capacity, moisture-holding capacity and stability of canned meat and vegetables were determined. The energy value of the developed food products was 274 - 282 kcal. The protein content in the obtained products is 19 - 21%. The utilitarian coefficient is 1.123. The NAC triad (at a rate of 1: 3: 3) is 1: 8.75: 5.02.Документ Удосконалення технології соусів для рибних консервів із товстолобика білого(2019) Гордієнко, Оксана Володимирівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено аналіз кінетики процесу ферментативного гідролізу консервів із товстолобика із додаванням розроблених томатних соусів показав. Отримані результати підтверджують, що кращою перетравністю володіють консерви із білого товстолобика із додаванням розроблених томатних соусів, що пояснюється підвищеним вмістом в них органічних кислот та харчових волокон, що в свою чергу дозволяє розширити асортимент консервів із рибної сировини та отримати продукт із високою харчовою цінністю. The analysis of the kinetics of the process of enzymatic hydrolysis of canned carp with the addition of developed tomato sauces showed. The obtained results confirm that the best digestibility is canned from white silver carp with the addition of developed tomato sauces, which is explained by the increased content of organic acids and dietary fiber, which in turn allows to expand the range of canned fish and to obtain a product with high nutrition.Документ Розширення асортименту консервованих продуктів за рахунок використання волоських горіхів. Extension of assortment of canned products due to the use of walnuts(2019) Вальчук, Андрій Олегович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаДосліджено хімічний склад волоських горіхів різних сортів. Обрано сорти з низьким вмістом жиру. Розроблено ряд консервованих продуктів – паштети, салати, десерти з використанням горіхів та пасти з них. The chemical composition of walnuts of different varieties is investigated. Low-fat varieties are selected. A number of canned foods have been developed - pasta, salads, desserts with nuts and pasta.Документ Використання плодів калини у виробництві харчових продуктів(2018) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Ізюменко, Дмитро Володимирович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати дослідження щодо можливості застосування плодів калини звичайної в технологіях консервованих продуктів та харчових концентратів. З цієї метою отримано харчовий порошок із ягід калини, досліджено його якісні та фізико-хімічні показники. The paper presents the results of the study on the possibility of using natural currants in canned foods and food concentrates. For this purpose, a food powder from potato berries was obtained, its qualitative and physico-chemical parameters were investigated.Документ Особливості використання плодів калини в технологіях харчових продуктів(2018) Ізюменко, Дмитро Володимирович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати дослідження щодо можливості застосування плодів калини звичайної в технологіях консервованих продуктів та харчових концентратів. З цієї метою отримано харчовий порошок із ягід калини, досліджено його якісні та фізико-хімічні показники. The paper presents the results of the study on the possibility of using natural currants in canned foods and food concentrates. For this purpose, a food powder from potato berries was obtained, its qualitative and physico-chemical parameters were investigated.Документ Використання бобів нуту в технології м'ясомістких консервів(2017) Вернигора, Олена Олександрівна; Бойченко, Марія Станіславівна; Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь МиколайовичКонсерви характеризуються зручністю в приготуванні і транспортуванні, мають високу енергетичну цінність та тривалий термін зберігання. Для організму людини м’ясо-рослинні консерви є важливим джерелом жиру і білкових речовин. Великого значення набуває використання рослинних добавок у м’ясних консервах, які містять в собі велику кількість поживних речовин, вітамінів, мінеральних речовин та харчових волокон, які впливають на процес травлення. Canned characterized by ease of preparation and transportation, have a high energy value and long shelf life. For the human body cereal canned food is an important source of fat and protein. Great importance is the use of herbal supplements in canned meat, which contain large amounts of nutrients, vitamins, minerals and fiber that influence digestion.Документ Тенденції розвитку обладнання для виробництва консервів дитячого харчування(2013) Крижановський, Станіслав Йосипович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичУ статті розглянуто сучасний стан та перспективи виробництва консервів для дитячого харчування в Україні. Розглянуто основні типи обладнання, скляної тари і способи закупорювання, які використовуються нині на консервних заводах. Modern equipment in the production of canned food for children The paper considers the current state and prospects of canned food for children in Ukraine. The main types of equipment, glassware and how blockages that are currently in use at the cannery.